ROBIN McKELLE

Η McKelle έχει ένα φιλόδοξο στυλ που επαναφέρει και τιμά τον ήχο των Big Bands της δεκαετίας του ?40, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα παιχνιδιάρικα ερωτική. Πινελιές rhythm και blues αποκαλύπτουν την σπινθηροβόλο πλευρά της ενώ οι μπαλάντες της είναι απλά διαμάντια. ?Δίνει νέα ζωή στα παλιά δεδομένα? και ?Τραγουδά με την ευκολία και την χάρη της Ella Fitzgerald και την ψυχή της Sarah Vaughan? είπαν για την McKelle χαρακτηρίζοντας έτσι τις φωνητικές και ερμηνευτικές της ικανότητες.


Στο ξεκίνημά της αντιμετώπισε τόσο μεγάλη απόρριψη που σκεφτόταν η ίδια να ρισκάρει οικονομικά για να ηχογραφήσει μόνη της τον πρώτο της δίσκο. Τότε ο ενορχηστρωτής, παραγωγός και τρομπετίστας Willie Murillo μοιράστηκε το όραμά της. Μαζί, παρουσίασαν ένα άλμπουμ που ισορρόπησε την εποχή και την αυθεντικότητα με την ιδιαιτερότητα της ίδιας στα τραγούδια.

Όμως, εκτός από θαυμάσια τραγουδίστρια η McKelle, είναι πιανίστρια και συγγραφέας. Αυτές οι επιπλέον ιδιότητές της τής δίνουν τη δυνατότητα να μπορεί να παρεμβαίνει καθοριστικά στη μουσική που δημιουργεί και ερμηνεύει αλλά και στη μουσική της πορεία συνολικά. Όταν ήταν μικρή, αγαπούσε την pop μουσική και τα μιούσικαλ. Άρχισε να ακούει jazz και να μαθαίνει jazz πιάνο στην εφηβεία της.

Στο λύκειο, για κάποια περίοδο ονειρευόταν να σπουδάσει όπερα, αλλά τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει σπουδές στην jazz. Φοίτησε στο διάσημο πρόγραμμα jazz του Πανεπιστημίου του Μαϊμι πριν πάει στο Berklee όπου αποφοίτησε με πτυχίο μουσικής. Ως απόφοιτη, αρχικά πήγε στο Λ.Α. όπου δούλεψε κάνονατας φωνητικά και έπειτα επέστρεψε στην Βοστώνη όπου δημιούργησε το δικό της τρίο, έγινε μέλος του Berklee Voice Department και έκανε κάποιες συμμετοχές ως σολίστα με τους Boston Pops.

Σήμερα η McKelle είναι μια πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια της οποίας η επιτυχία οφείλεται στις αμέτρητες εμφανίσεις, στις σπουδές της αλλά και στη καλλιτεχνική της φλέβα.

Halfnote από 26/3/2010 - 1/4/2010
Για περισσότερες πληροφορίες ή κρατήσεις δείτε το http://www.halfnote.gr