+KΡΟΥΣΙΣ

O Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2010 έγινε 7 ετών ! Με ένα πλούσιο παρελθόν, και έχοντας ήδη παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό πρωτότυπα προγράμματα υψηλής αισθητικής, εκτέλεσης και ερμηνείας, φέτος έχει για προσκεκλημένους του νέους κυρίως οργανίστες και μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με καθιερωμένο πλέον ως κεντρικό τόπο συνάντησης τον ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, μουσική συνθετών από το πρώιμο μπαρόκ ως τον 21ο αιώνα, ηχεί μέσα από αυλούς, φωνές και άλλα μουσικά όργανα.

+KΡΟΥΣΙΣ

zafiriou«Διαφορετικότητα. Μια λέξη που αναφέρεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια. Μοιάζει να έχει γίνει μόδα. Στο όνομα της διαφορετικότητας οι συγκρούσεις. Συγκρούονται το χθες με το σήμερα, οι λαοί μεταξύ τους, οι σκέψεις μας μεταξύ τους, ο καθένας μας συγκρούεται με τον ίδιο του τον ευατό. Κι όλοι μαζί ευχόμαστε-προσευχόμαστε να σταματήσουν οι συγκρούσεις. Ίσως τα πράγματα και οι καταστάσεις αλλάξουν αν αποδεχτούμε τις συγκρούσεις και παλέψουμε για το καλύτερο κι ίσως το πιο ανώδυνο αποτέλεσμα. Πρόσκληση- πρόκληση σε μια συναυλία δίχως σκελετό και όρια, σε μια συναυλία με όργανα που τα μόνα τους κοινά σημεία είναι τα πλήκτρα και η μουσική.

Ένα κάλεσμα να αφεθούμε στου ήχους και αν είναι να συγκρουστούμε, ας παλέψουμε μέχρι το τέλος για τη συμφιλίωση.»

- Ζαφειρία Βασιλείου, οργανίστα -

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Η Ζαφειρία Βασιλείου σπούδασε όργανο ως υπότροφος του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και ως υπότροφος του ιδρύματος Fulbright, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνια.

Εμφανίζεται σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου, σε ευρωπαϊκές χώρες και στις Η.Π.Α. Έχει συμπράξει με την ορχήστρα St. Martin in the Fields, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Από το 2000 μέχρι σήμερα διδάσκει πιάνο και όργανο.

Η Κατερίνα Κτώνα με υποτροφία της γερμανικής κυβέρνησης DAAD σπούδασε τσέμπαλο και κλάβικορντ στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου απ? όπου αποφοίτησε με την υψηλότερη διάκριση.Είναι ιδρυτικό μέλος του ελληνικού συνόλου μπαρόκ μουσικής SINFONIA.

Εμφανίζεται συχνά σε ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και με τις ορχήστρες Καμεράτα-Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων κ.α..Διδάσκει τσέμπαλο στο Ωδείο Φ. Νάκας.

Hill_organ_1900_manuals_and_pedalboard

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Alexandre Guilmant (1837-1911)
    Communion
  • Anonymous (18th c.)
    Concertino in G
  • Bernardo Pasquini (1637-1710)
    Sonata in d
  • Antonio Soler (1729- 1783)
    Concierto in a
  • Hermann Schroeder (1904-1984)
    Duplum
  • Johann Sebastian Bach (1685- 1750)
    Fuga in h ?ber ein Thema von Albinoni, BWV 951
  • J. S. Bach (1685-1750)
    Fuga in h ?ber ein Thema von Corelli, BWV 579
  • Giorgos Κoumentakis (b. 1959)
    The Pedal tone for an Armenian Melody
  • Zafiria Vassiliou (b. 1976)
    Variations on ?La folia?
  • Felix Mendelssohn (1809- 1847)
    Andante in D

Πληροφορίες

7oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2010
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χριστίνα Αντωνιάδου

Ιστορικός χώρος Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα

Κατηγορία συναυλίας: Κλασική & σύγχρονη μουσική

Kυριακή 28 Φεβρουαρίου, 20:30
Γενική είσοδος: 15?
Φοιτητικό (έως 25 χρονών): 10?
Παιδιά (έως 12 χρονών) : 5?

Τηλ. Επικοινωνίας ( Πληροφορίες - Kρατήσεις)
Tηλ.: 210 2029737
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag System θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.Οι νικητές του διαγωνισμού και με τον κωδικό που σας έστειλε το Artmag με email καλέστε την Κα Ιφιγένεια Κονδύλη στο 6932 405 702 για πληροφορίες της κράτησης σας! Καλή διασκέδαση!