Τραβιάτα, του Τζουζέπε Βέρντι

Η πιο δημοφιλής όπερα του λυρικού ρεπερτορίου, η Τραβιάτα, του Τζουζέπε Βέρντι παρουσιάζεται στις 12, 13, 14, 17, 19, 20 και 21 Μαρτίου στο Θέατρο Ολύμπια, με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Πρόκειται για ένα έργο εξαιρετικά μελωδικό, με ωραιότατες γνωστές άριες, που έχει κατακτήσει όλους τους ακροατές του. Βασίζεται στο θεατρικό έργο "Η κυρία με τις καμέλιες του Αλέξανδρου Δουμά υιού" και αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπεσσί, διάσημης «εταίρας» της παρισινής κοινωνίας, με την οποία σχετιζόταν ο ίδιος ο Γάλλος συγγραφέας.

Ως μυθιστόρημα το έργο δημοσιεύτηκε το 1848, μόλις ένα χρόνο μετά το θάνατο της 23χρονης Ντυπεσσί από φυματίωση. Πιθανώς τον Φεβρουάριο του 1852, στο Παρίσι, ο Βέρντι παρακολούθησε τη θεατρική εκδοχή, επίσης του Δουμά υιού, και συνεπαρμένος, αποφάσισε για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο κοινό μέσα από ένα σύγχρονο θέμα, στοχεύοντας σε ένα είδος κοινωνικής κριτικής.

Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.

Μουσική Διεύθυνση: Τζοβάννι Πάκορ, Μύρων Μιχαηλίδης

Σκηνοθεσία ? Σκηνικά ? Κοστούμια: Νίκος Σ. Πετρόπουλος

Αναβίωση Χορογραφίας: Σύνθια Φρυδά

Φωτισμοί: Βινίτσιο Κέλι

Διεύθυνση Χορωδίας: Νίκος Βασιλείου.

Διανομή: Βιολέττα - Μαρία Μητσοπούλου, Βασιλική Καραγιάννη, Μάρθα Αράπη, Μίνα Πολυχρόνου
Αλφρέντο Στέφαν Ποπ - Αντώνης Κορωναίος, Σταμάτης Μπερής, Γιάννης Χριστόπουλος
Ζερμόν - Δημήτρης Πλατανιάς, Διονύσιος Σούρμπης
Φλόρα - Λυδία Αγγελοπούλου, Μαρία Μαρκέτου, Μαρίτα Παπαρίζου
Αννίνα - Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη, Μιράντα Μακρυνιώτη

Το Art magazine βρέθηκε στην Τραβιάτα και ενθουσιάστηκε! Καλοδουλεμένα σκηνικά, όμορφα κοστούμια, μοναδικές φωνές και βέβαια μια εξαιρετική μελωδική μουσική από τον Βέρντι. Μια παράσταση που αν είστε φίλοι της όπερας, επιβάλλεται να μην χάσετε!