«5+1 Σουηδοί καλλιτέχνες» στον Δήμο Πολίχνης

Από την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2009, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Πολίχνης, φιλοξενείται έκθεση Σουηδών καλλιτεχνών της ένωσης καλλιτεχνών (ΟΚΗ) του Δήμου Χούτιγκε της Στοκχόλμης.

Η έκθεση αυτή, που τιτλοφορείται «5+1 Σουηδοί καλλιτέχνες», είναι μια επιλογή από το σύνολο των μελών της ένωσης 5 Σουηδών καλλιτεχνών, των Misha Bjotkoos, Chun Lee Wang Grut, Peter Hellsing, Gunnat Lundqvist, Margarete Rostin και του Νίκου Τερζή, του Έλληνα καλλιτέχνη της διασποράς.

Τα έργα που παρουσιάζονται έχουν μια κοινή συνισταμένη. Είναι καλλιτεχνικές εργασίες σε ελαφριές βάσεις, είναι έργα που εύκολα ταξιδεύουν, δηλαδή εργασίες πάνω σε χαρτί, ανάγλυφα τυπώματα, χαρακτικά έργα, σχέδια, φωτογραφίες, ηλεκτρονικές εκτυπώσεις και καταδεικνύουν τις σκέψεις, τις εικαστικές λύσεις ως αποτελέσματα των καλλιτεχνών αυτών μιας συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής, προς κρίση και αισθητική αποτίμηση του κοινού της Πολίχνης και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης .

Amaryllis_II_Margareta_RostinΟ καλλιτεχνικός διευθυντής των εικαστικών εργαστηρίων του Δήμου Πολίχνης, Γιώργος Τσακίρης (αναπλ. καθηγητής Α.Π.Θ), σημειώνει: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η έκθεση αυτή, η οποία ήρθε από το βόρειο άκρο της Ευρώπης, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής περιόδου του προγράμματος των εικαστικών δραστηριοτήτων του Πολιτιστικού Οργανισμού. Η παρουσίαση αυτή είναι η ανάπτυξη μιας σχέσης που βασίζεται στο φαινόμενο της πολιτιστικής ανταλλαγής, στο οποίο εμείς οι καλλιτέχνες πιστεύουμε και ελπίζουμε πάντα, στη μετακίνηση μας και τις παρουσιάσεις των έργων μας, εκτός του γεωγραφικού ορίζοντα μας».

Αυτή η έκθεση πραγματοποιείται χάριν της καλλιτεχνικής παρουσίας του Νίκου Τερζή, ο οποίος εδώ και 15 χρόνια ζει και εργάζεται εκεί στη Σουηδία και για πρώτη φορά εκθέτει έργα του με την ευκαιρία αυτής της έκθεσης στην Ελλάδα.

void_2-Mischa_BjorkroosΤέλος θα ήθελα να υπογραμμίσω τη βοήθεια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Σουηδίας, της έμπρακτης εμπλοκής του στην πραγμάτωση αυτής της έκθεσης, μιας και ο Νίκος Τερζής είναι ενεργό μέλος του εδώ και χρόνια».

 

Συντονισμός έκθεσης: Μανόλης Γιανναδάκης αναπλ.καθηγητής χαρακτικής Α.Π.Θ

Επιμέλεια Έκθεσης: Γιώργος Τσακίρης αναπλ.καθηγητής ζωγραφικής Α.Π.Θ

 

TheOneHubdredMostCommonNames_CLWGΕγκαίνια: Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009 ώρα 20:00 μ.μ

Διάρκεια: έως Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Τηλ: 2310 602 303 & 2310665961

Διεύθυνση: Ελπίδος 33 Πολίχνη τ.κ 565 33

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.