Myrό Gallery: Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Παπανικολάου

Η Myrό Gallery (Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκου Πύργου, κέντρο Θεσσαλονίκης) έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του γνωστού αθηναίου ζωγράφου Δημήτρη Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της τα οποία θα λάβουν χώρα παρουσία του καλλιτέχνη την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στις οκτώ (20.00) το βράδυ στην Κεντρική Αίθουσα της. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

“Τα πρόσωπα στην ζωγραφική του Δημήτρη Παπανικολάου σε αρπάζουν από το χέρι και σε βάζουν στις δικέςτους πραγματικότητες. Ο αθηναίος καλλιτέχνης είναι εξαιρετικά αγαπητός στην πόλη του, για την ειλικρίνεια και ευθύτητα της ζωγραφικής του, που υπηρετεί με συνέχεια και συνέπεια τα τελευταία 25 χρόνια. Ζωγράφο παλαιάς κοπής αλλά φρέσκων και ζωντανών αντιλήψεων, ο Παπανικολάου προσπαθεί να αντικατοπτρίζει στα έργα του το πνεύμα της εποχής όπως γράφει στον καταληκτικό αποδέκτη της, τον Άνθρωπο”, επισημαίνει ο Επιμελητής κ. Πάρης Καπράλος.

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γεννήθηκε στην Αθήνα. Από το 2000 έως το 2007 μαθητεύει κοντά στήν ζωγράφο και χαράκτρια Ελισάβετ Διονυσοπούλου. Από το 2010 είναι μέλος τής ομάδας τέχνης "ΣΗΜΕΙΟ" που διατηρεί ατελιέ στο κέντρο της Αθήνας με καθηγητές τους ζωγράφους Γιώργο Ρόρρη και Κάλλια Τριανταφύλλου. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση διαρκεί από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου μέχρι και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στεγάζεται στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery, και είναι ανοικτή για το κοινό με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ Πέμπτη & Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.