Tο T.A.F. / The Art Foundation παρουσιάζει την έκθεση ‘Don’t Forget Me Not’

Tο T.A.F. / The Art Foundation παρουσιάζει την έκθεση ‘Don’t Forget Me Not’, η οποία εγκαινιάζεται την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου.

Δεν μπορούμε να “καθυστερήσουμε” το χρόνο, πόσο μάλλον να τον σταματήσουμε – ή μήπως όχι; Η νοσταλγία του παγωμένου χρόνου, η χαμένη στιγμή και η γιορτή του “εδώ” και του “τώρα” ήταν οι νονοί του φωτογραφικού αυτού πρότζεκτ. Μία μεγάλη πρόκληση πράγματι – ωστόσο παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Η φωτογραφία παγώνει τη στιγμή στο χρόνο, τη μετατρέπει σε διαρκείς αναμνήσεις. Όμως – τι μνημονεύουμε πραγματικά; Τι μας δείχνουν εν τέλει οι φωτογραφίες; Το κενό μεταξύ χρυσών στιγμών, χαμένων στο εδώ και το τώρα -που αποτελεί ακριβώς και το θέμα της έκθεσης- δεν μπορεί τελικώς να γεφυρωθεί, όσο και να λαχταρούμε μία τέτοια συγχώνευση. Η ιδέα της έκθεσης Don’t Forget Me Not συνίσταται στην εξέταση της ασταθούς θέσης της φωτογραφίας στην προσπάθειά της να εξισορροπήσει την ανάμνηση και την πραγματικότητα, τη λήθη και το παρελθόν. Επιπλέον, η έκθεση επιχειρεί να επισημάνει τη μεταμόρφωση της παλαιάς επιθυμίας για απαθανάτιση του χρόνου, σε μία νέα επιθυμία για μία σύγχρονη και μόνιμη αποτύπωση.

Συμμετέχουν: Tina Bauer, Tilman Brembs,Kerstin Hehmann, Diana Juneck, Ania Kaszot, Alexander Klang, Irina Kholodna, Gunnar Krüger, Carola Lampe, Patricia Morosan, Melina Papageorgiou, Stefanie Reichelt, Linn Schröder, Jessica Wolfelsperger, Martina Zaninelli, Marie Zbikowska

Γενικές Πληροφορίες

Επιμέλεια: Linn Schröder

Εγκαίνια: Τρίτη 27 Ιουνίου 2017, 20.30

Διάρκεια: 27.06 – 01.07.2017

Ώρες λειτουργίας: Δευτ - Σαβ 12:00 – 21:00, Κυρ 12:00 – 19:00

Τοποθεσία: Νορμανού 5, Μοναστηράκι

Είσοδος ελεύθερη

www.theartfoundation.gr