Έκθεση ζωγραφικής της Βαλεντίνης Μαυροδόγλου στην Myro Gallery

Η Myrό Gallery έχει την χαρά να να παρουσιάζει την δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Αθηναίας χαράκτριας και ζωγράφου Βαλεντίνης Μαυροδόγλου, στην οποία θα παρουσιαστεί νέα σειρά ζωγραφικών έργων της με διακριτικό τίτλο “Απωλεσθείσες Ευτυχίες” και να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της, τα οποία θα λάβουν χώρα παρουσία του καλλιτέχνη, την Πέμπτη 11 Μαΐου στις οκτώ το βράδυ (20.00). Την έκθεση επιμελείται ο Διευθυντής του τμήματος Τέχνης του Myro Antiques House κ. Πάρης Καπράλος.

“Στιγμές, λεπτά, αιωνιότητες, τοποθετημένες ανάρμοστα στα βάθη της λήθης, αναμνήσεις στο κενό που ακροβατούν ανάμεσα σε ένα μικρό θάνατο και στον αφανισμό τους. Με τον χρόνο να σιγοντάρει, και την ζυγαριά της μνήμης να γέρνει αργά πάντα εις βάρος της πραγματικότητας, καταφέρνουμε να δημιουργήσουμε στο μηδέν. Άνθρωποι! ζουν για να θυμούνται, με πλήρη συνειδήσει χτίζουν φρούρια αδειανά, παγωμένα, νεκρά στον χρόνο για να φυλάξουν τον μικρό τους θησαυρό, σχεδόν μαζοχιστικά. Μονάχα για να ξανά ζωντανέψουν στον χρόνο μια μικρή πολύτιμη στιγμή, που αν και έχει από καιρό ξεθωριάσει χρωματίζεται ξανά για να εκτελέσει τον σκοπό της για άλλη μια ατέρμονη φορά.”, επισημαίνει σε καλλιτεχνική δήλωση που συνοδεύει την σειρά η κα. Μαυροδόγλου.

“Οι χαρακτήρες που αποτύπωνονται άλλοτε με ζωντάνια και άλλοτε ζοφερά στους πίνακες της σειράς “Απωλεσθείσες Ευτυχίες” είναι κατά μια ευρύτερη ερμηνεία τα παιδιά του σήμερα. Με μια γραφή που δεν ενδίδει στην μιζέρια η νεαρή ζωγράφος αποτυπώνει την απώλεια της προοπτικής και της προσδοκίας με τρόπο πρωτότυπο, μέσα από -κυριολεκτικά- έντονα χρωματισμένους χαρακτήρες που βγήκαν ξαφνιασμένοι από τα όνειρα τους για ένα καλύτερο Αύριο. Η εκφραστικότητα του σχεδίου σε συνδυασμό με τις άριστες ζωγραφικές ποιότητες και μια ολοφραστική αποτύπωση του συναισθήματος, δεν μπορεί παρά να συνεπάρει τον θεατή”, σημειώνει ο κ. Καπράλος στο κείμενο της επιμέλειας.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Βαλεντίνη Μαυρόδογλου είναι χαράκτρια και ζωγράφος που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989, σπούδασε ενδυματολογία στην σχολή μόδας Pan-Sik και Γραφικές Τέχνες στο ΙΙΕΚ “Πράξις”. Σήμερα είναι προπτυχιακή φοιτήτρια στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα. Τα έργα της Βαλεντίνης Μαυρόδογλου παρουσιάζουν έντονα ψυχογραφικό χαρακτήρα, είναι ανθρωποκεντρικά και εστιάζουν σε πλασματικές πραγματικότητες που εκκινούνται από εσωτερικές αναζητήσεις στην γραμμή των αναμνήσεων και του συναισθήματος. Ως προς τα μέσα αποτύπωσης, στην χαρακτική είναι η οξυγραφία και στην ζωγραφική είναι τα μελάνια και η ακουαρέλλα. Έχει εκθέσει ζωγραφικά και χαρακτικά έργα της σε ομαδικές εκθέσεις και σε μία ατομική. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 11 Μαΐου μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2017. Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.