Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Καμίνη στον χώρο Myrό Κόγχη

Η Myrό Gallery παρουσιάζει επιλογή αντιπροσωπευτικών έργων της τελευταίας σειράς του γνωστού ζωγράφου Γιάννη Καμίνη στον χώρο της “Κόγχη” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 20.00 (8 το βράδυ).

Ο Γιάννης Καμίνης δημιουργεί τα έργα του ενώ βρίσκεται σε άλλο επίπεδο συνείδησης. Εστιάζει στις ιδέες, τα σημεία, τις έννοιες, τα πρόσωπα, τις αισθήσεις και τις δονήσεις. Επιλέγει τα χρώματα και δημιουργεί τα έργα όπως ο ίδιος λέει ως ο εκφραστής «αυτού που δεν μπορεί να ειπωθεί, αλλά είναι υπαρκτό για όλους». Οι παραστάσεις στους πίνακές του αναπτύσσουν εικόνες μέσα από το συλλογικό ασυνείδητο, τα αρχέτυπα και τα σύμβολα που έχουν νόημα για τον κάθε άνθρωπο.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 11 Μαΐου μέχρι και τις 10 Ιουνίου 2017. Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο ζωγράφος Γιάννης Καμίνης γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε Communication, Culture and Media στο Coventry University και στη συνέχεια Marketing Communications στο University of Westminster στο Λονδίνο. Για 20 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας και μάρκετινγκ στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια ως ψυχαναλυτής στη Θεσσαλονίκη και ως ζωγράφος με έργο στην Ελλάδα, τη Βυρηττό και τη Νέα Υόρκη. Οι πίνακές του έχουν χρησιμοποιηθεί για εξώφυλλα τριών Ακαδημαϊκών Συγγραμμάτων (www.kallipos.gr), ως την εικαστική βάση για το Διεθνές Συνέδριο CAIPT 2015 Creative Arts Interconnection – Paideia – Therapy στο Α.Π.Θ. καθώς και ως αντίγραφα σε περιορισμένα κομμάτια αξεσουάρ στο κατάστημα Ιανός στην Αθήνα. Ο καλλιτέχνης συμμετέχει από το 2014 σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, σε δημοπρασίες, σε φιλανθρωπικές δράσεις και σε δρώμενα διασύνδεσης τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.