Συναισθησία - Solomon's Case: η εγκατάσταση του μastroKristo στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, φιλοξενεί τη διαδραστική οπτικοακουστική εγκατάσταση "Συναισθησία - Solomon's Case" σε Έρευνα – Visuals – Μουσική: μastroKristo, κατά την διάρκεια της οποίας, ο επισκέπτης θα κληθεί να χρησιμοποιήσει όλες του τις αισθήσεις.

Τι γεύση έχουν οι νότες που παράγουν τα μουσικά όργανα; Και τι μυρωδιά έχει το νόημα των λέξεων;

 

Όταν η όραση, η όσφρηση, η αφή, η γεύση και η ακοή μπερδεύονται τότε ο άνθρωπος βιώνει μια κατάσταση η οποία ονομάζεται Συναισθησία. Σπουδαίοι άνθρωποι της τέχνης όπως ο Wassily Kandinsky, ο Olivier Messiaen, ο Duke Ellington αλλά και της επιστήμης όπως ο Nikola Τesla, ήταν συναισθητικοί. Στην περίπτωση του Σόλομον Βενιαμίνοβιτς Σερεσέβσκι, κάθε ήχος που άκουγε, απευθείας του δημιουργούσε μια αίσθηση φωτός και χρώματος, και επίσης, μια αίσθηση γεύσης και αφής ταυτόχρονα!

Μέσω της διαδραστικής εγκατάστασης Solomon's Case, ο καλλιτέχνης επιθυμεί και προσπαθεί να δημιουργήσει στο θεατή συναισθητικές εμπειρίες, προσκαλώντας τον να πληροφορηθεί για το φαινόμενο της συναισθησίας αλλά και για το μοναδικό τρόπο που αντιλαμβανόταν τη ζωή ο Σόλομον Βενιαμίνοβιτς Σερεσέβσκι (1886-1958).

Το πρότζεκτ "Συναισθησία - Solomon's Case" περιλαμβάνει:

  1. Ζωντανούς Ψηφιακούς Πίνακες Ζωγραφικής (όραση)
  2. Πρωτότυπες Μουσικές Συνθέσεις (ακοή)
  3. Ροφήματα (γεύση)
  4. Αρώματα (όσφρηση)
  5. Ξυλόγλυπτες Διαδραστικές Κατασκευές (αφή)

Έρευνα - Visuals - Μουσική: μastroKristo

Βιογραφικό Καλλιτέχνη: Ο μastroKristo (Χρήστος Παραπαγκίδης) γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1984 και από το 2005 ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Ερασιτέχνης Ξυλουργός, αλλά με πολυετή παρουσία ως μουσικός και τεχνικός σε σημαντικές παραγωγές της ελληνικής δισκογραφίας και έχοντας συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως: Δήμητρα Γαλάνη, Διάφανα Κρίνα, Μάνος Αχαλινοτόπουλος, Βασίλης Μαντζούκης, Μάρθα Φριντζήλα , Μελίνα Κανά , Λεωνίδας Μπαλάφας, Κύριος Κ., Rootless Root κ.α., κάνει τα πρώτα του βήματα ως δημιουργός και συστήνεται στο κοινό μέσω της Διαδραστικής Οπτικοακουστικής Εγκατάστασης "Συναισθησία - Solomon's Case".

Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος
  • Ημερομηνία: Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016
  • Ώρες προβολών: Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη, 19:00 - 21:00
  • Πέμπτη, 17:00-19:00 & 21:00-23:00
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Πληροφορίες: www.mcf.gr / www.mastroKristo.blogspot.gr