Έκθεση Ελλήνων Καλλιτεχνών στο Λονδίνο

To ArtMoorHouse , Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με την MaLou Art Consulting&Gllery παρουσίζουν την έκθεση των πέντε ελλήνων ζωγράφων Άννας Αντάρτη , Θοδωρή Χρόνη, Βασσιλική Κοσκινιώτου,Κώστα Μιχάλου, Ζαχαρία Παπαντωνίου με τίτλο Μεταμόρφωσις: Beyond Shapes.

Τέχνη είναι η ελεύθερη κίνηση, μια ενστικτώδης αντίδραση απέναντι στην πραγματικότητα μέσα στην οποία αυτή εκφράζεται, στην πραγματικότητα της οποίας είναι η έκφραση.

Η ανθρώπινη φαντασία φαίνεται να βρίσκει ελευθερία στις αμφισημίες: «Πάντα Ρει», όλα είναι ρευστά, η ιδέα ότι η πραγματικότητα είναι ροή, όχι φόρμα. Πάνω σε αυτήν την οπτική του στοιχειώδους Είναι, δεν υπάρχουν, στην πράξη, ξεχωριστά πράγματα, αλλά μια συνεχής διαδικασία μεταμορφώσεων: Η φυσική ζωή των πραγμάτων είναι η αέναη μεταμόρφωση.

Η έννοια της μεταμόρφωσης φέρει μέσα της μια αλλάγή από μία αυστηρά φιλοσοφική προσέγγιση σε μια ευρεία καλλιτεχνική οπτική γωνία. Η διαίσθηση του καλλιτέχνη και το φιλοσοφικό ενδιαφέρον, κοιτάζουν πέρα από τις βολικές συνηθισμένες απόψεις, στα ζητήματα της πραγματικότητας και του κόσμου σαν κι αυτά να ήταν πράγματα τα ίδια. Η λογική της ταυτότητας δεν επιτρέπει σε ένα πράγμα να είναι και ένα άλλο, αλλά είναι η τέχνη που καταγράφει αυτήν τη διαδικασία, στα πολλά της καρέ: η ζωντανή κίνηση της πραγματικότητας σαν ένας πλήρως περιεκτικός πόρος που μπορεί να αγκαλιάσει τη σφαίρα της αντίληψης μέσα στην ποικιλία και το βάθος της.

Η σύγχρονη καλλιτεχνική πρακτική έχει μια τάση να ελκύεται ανεξέλεγκτα στην φιλοσοφική εννοιολογικοποίηση της πραγματικότητας, στα πρόθυρα του να διαπράξει μια δράση αφαίρεσης. Σε αυτήν την έκθεση, στην οποία για πρώτη φορά οι πέντε Έλληνες καλλιτέχνες δείχνουν τη δουλειά τους μαζί στο Λονδίνο, επιχειρείται μια ευθυγράμμιση ολόκληρης της μη-παράστασης με αρχέτυπα, τα οποία, σε αυτήν την περίπτωση, βρίσκονται όχι στον κόσμο των πραγμάτων αλλά στη σφαίρα της φιλοσοφίας και του μη-υπαρκτού.

Γενικές Πληροφορίες

  • Εγκαίνια Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 ,ώρα 18.00-20.00
  • Ημερομηνίες: 2 Ιουνίου 2016 – 1 Ιουλίου 2016
  • Ώρες: Δευτέρα έως Παρασκευή 1.00μμ - 5.00μμ με ραντεβού
  • Υπόλοιπες ημέρες:11.00πμ - 7.00μμ με ραντεβού
  • Διεύθυνση: Moor House, 120 London Wall, City of London, EC2Y 5ET