Έκθεση γλυπτικής του Ciprian Hopirtean στο Hyatt Regency Thessaloniki

Πέντε έργα της σειράς γλυπτών “Spinning Infinity” του Ρουμάνου γλύπτη και μέλους της Greek Marble Initiative Ciprian Hopirtean κοσμούν πορεία προς την Κεντρική Είσοδο του Hyatt Regency Thessaloniki Hotel, και θα παραμείνουν εκεί απο τις 10 Μαϊου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Σε statement για την σειρά ο γλύπτης σημειώνει μεταξύ άλλων: “Η δημιουργία ενός έργου ξεκινάει από μια εσωτερική ιστορία, η οποία είναι και η ψύχη του. Οι δυαδικότητες που γεννούν τους προσωπικούς μύθους είναι σε αντίθεση και ισορροπία ταυτόχρονα – ο χρόνος και ο χώρος, ο άνδρας και η γυναικά, το φως και το σκοτάδι, το αρνητικό και το θετικό, το πλήρες και το κενό. Η σύλληψη των οραμάτων αναζητάει την ολοκλήρωση της σε ένα σύνολο που εμπεριέχει τη ζωτική δύναμη της τέχνης και προσφέρει την απελευθέρωση από τα γήινα δεσμά. Το μάρμαρο είναι ένα υλικό φορτισμένο με μνήμες και συνδεδεμένο με την έννοια της εξέλιξης του χρόνου-χώρου-όγκου. Τα βασικά γεωμετρικά σχήματα έχουν μια παραδοσιακή σημασιολογία. Σε αυτόν τον καινούργιο κύκλο δουλειάς συνεχίζω να ερευνώ τη δυναμικότητα του τρίγωνου και ταυτόχρονα εισάγω ένα καινούργιο σχήμα, ένα αρχαίο και παγκόσμιο σύμβολο που αντιπροσωπεύει την ενότητα, την πληρότητα, το άπειρο, ολόκληρο το σύμπαν, τη σφαίρα. Από αυτήν εμφανίζονται σχήματα με διαφορετικές προσωπικότητες. Συνδεδεμένα με το στοιχείο του νερού, είναι μια υπενθύμιση των ζωτικών υγρών στοιχείων, της ελαφρότητας του αγγίγματος και της απόλυτης ομορφιάς. Αναζητάω την εσωτερική αλήθεια της φόρμας, την ισορροπία και την κίνησή της, ως μέρος ενός σύνολου βασικού για την μορφοποίηση της ιδέας. Η αρμονική συνύπαρξη όλων των στοιχείων του γλυπτού με το φως που το περιβάλει είναι αναγκαία για να αναδιπλωθεί η γεωμετρία του στο χώρο. Απέναντι στο Χρόνο, προσπαθώ να προσφέρω στις συνθέσεις μου μια σαφήνεια και μια υπερβατική δυναμική που να απευθύνονται στο συνολικό υποσυνείδητο, μιλώντας για τις έννοιες της δημιουργίας της ζωής και του άπειρου.”

Τα έργα θα διατίθενται στους ενδιαφερόμενους με ευθύνη του Myrό Antiques House, από τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (για συναντήσεις παρακαλώ καλέστε στο 6971890212).