Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας: έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει από τις 21 Απριλίου 2016 την έκθεση Ο μαγικός κόσμος της καλλιγραφίας, ένα ποιητικό διάλογο Ζωγραφικής & Καλλιγραφίας, από τον Νοτιοκορεάτη εικαστικό JEON, CHAN-DUK.

Μία μοναδική ευκαιρία για συνάντηση του αθηναϊκού κοινού με την ασιατική 
Τέχνη της Καλλιγραφίας, δοσμένη εξαιρετικά μέσα από πίνακες, όπου η πανάρχαια Τέχνη της Γραφής συναντάται με τον σύγχρονο ζωγραφικό τρόπο έκφρασης. Τα έργα έχουν φιλοτεχνηθεί από τον καλλιτέχνη με αφορμή την συγκεκριμένη έκθεση.

Η συνάντηση αυτή θα πλαισιωθεί και με ελληνική Καλλιγραφία, σε διάφορες εκφράσεις της, από την αρχαία ελληνική έως τη σύγχρονη Γραφή από την καλλιγράφο Λένα Σεπτέμβρη. Οι δύο μορφές καλλιγραφίας –ασιατική και ελληνική- θα συνυπάρξουν σε διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί επίσης διαδραστική εκδήλωση , όπου οι δύο καλλιγράφοι θα δημιουργούν ταυτόχρονα, παρουσία του κοινού. Στόχος, η ανάπτυξη μιας πιο οικείας σχέσης του κοινού με την τεχνική και την Τέχνη της Καλλιγραφίας και η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για αυτή την ξεχασμένη εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά και αδιαμφισβήτητης αξίας και αισθητικής Τέχνη.

Την έκθεση επιμελείται & παρουσιάζει η φωτογράφος Τζένη Κριμίτση σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο πρόεδρος του ICOMOS (International Council of Monuments and Sites) Dr. Αθανάσιος Νακάσης.

Tην έκθεση θα συνοδεύουν διαδραστικά εργαστήρια:

Οι ενήλικες θα χρησιμοποιήσουν στο εργαστήριο χαρτιά, μελάνια και εργαλεία γραφής καθώς και γραμματοσειρές, ώστε να δοκιμάσουν την ελληνική καλλιγραφία. Στο τέλος, οι συμμετέχοντες θα φύγουν από το εργαστήριο κρατώντας ο καθένας το έργο του.Παρασκευή 22/4/2016 - 14:00 - 18:00 / Σάββατο 23/04/2016 - 13:00- 16:00 /Κυριακή 24/4/2016 - 10:30- 14:00 & 14:30- 18:00

 

Τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν επίσης, χαρτιά, εργαλεία και γραμματοσειρές στις οποίες θα πειραματιστούν ζωγραφίζοντας. Στο τέλος, οι μικροί μας φίλοι θα φύγουν από το εργαστήριο κρατώντας ο καθένας το όνομά τους γραμμένο καλλιγραφικά. Σάββατο 23/4/2016 - 11:00 - 12:30
  • Κόστος συμμετοχής: 8 €
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήρι: 18 άτομα.

 

Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή, 22 Απριλίου & ώρα 18:30
  • Διάρκεια έκθεσης: 21 – 24 Απριλίου 2016
  • Ώρες Λειτουργίας: http://timetable.hellenic-cosmos.gr
  • Πληροφορίες: Τηλ.: 212 254 0000 / www.hellenic-cosmos.gr