Τάσος Μπαμπάσης - Swell

Τάσος Μπαμπάσης Τάσος Μπαμπάσης

H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Τάσου Μπαμπάση με τίτλο “Swell”, από 5 έως 21 Νοεμβρίου 2015.

Ο Μπαμπάσης εκθέτει την τελευταία του δουλειά: δώδεκα μεγάλες ζωγραφικές επιφάνειες (1,2 x 1,2 μ.) με ακρυλικά και μικτές τεχνικές σε καμβά, που μεταδίδουν, μέσα από τη διαδοχική τους διάταξη, την αίσθηση του βωβού κύματος της ανοιχτής θάλασσας, του swell στη σημερινή διεθνή μας γλώσσα.
Πρόκειται όχι τόσο για μια αναπαράσταση, κάποιου είδους θαλασσογραφία, αλλά μάλλον για καταγραφή μιας βιωματικής σχέσης με τη θάλασσα από «μέσα», με λευκό, γαλάζιο και χρυσό, στη διάρκεια ενός διάπλου που προχωρά μέσα στο χρόνο από το πρωί ως το βράδυ, κρατώντας, σαν μοτίβο, σταθερό το φως ενώ η θάλασσα σκοτεινιάζει.
Όπως και σε προηγούμενες δουλειές του Μπαμπάση, έτσι και στο «Swell» διαδίδεται η κίνηση. Σε αντίθεση, όμως, με παλαιότερα έργα, δεν επιλέγεται το βίντεο, αλλά οι στατικές εικόνες. Όμως, μέσα από αυτές τις διαδοχικές εικόνες, που λειτουργούν θα λέγαμε σαν μεγεθυμένα κινηματογραφικά καρέ, παρακολουθούμε τη διαρκή εναλλαγή της διόγκωσης και υποχώρησης
των υδάτων, καθώς καταγράφονται οι αλλαγές χρωμάτων και σχημάτων του ρευστού υλικού σε διαφορετικές συνθήκες και στιγμές. Ωστόσο, διατηρείται σταθερό το φως που αντανακλά πάνω στο νερό φανερώνοντας, μεταφορικά, μια θεμελιώδη αμφιθυμία: το παιχνίδι ανάμεσα στο αέναο και το φευγαλέο, το ασφαλές και το αβέβαιο, που βιώνεται σαν μια σταθερή πλεύση πάνω στην ασταθή επιφάνεια του νερού, με κάτι που πάντα φέγγει ακόμη και στο βαθύ σκοτάδι.
Την έκθεση προλογίζει ο ιστορικός τέχνης Μίλτος Φραγκόπουλος.

Πληροφορίες
Τάσος Μπαμπάσης | Swell

Εγκαίνια: Πέμπτη, 5 Noεμβρίου 2015, 8 μ.μ.

Χώρος: S.G. Art Gallery, Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 10675 Αθήνα
St. George Lycabettus Boutique Hotel

Διάρκεια Έκθεσης: 5 έως 21 Νοεμβρίου 2015
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00,
Επικοινωνία: Τηλ.: 210 7242240 & 210 7290875, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..