Θεώνη Καρακάντζου και Φώτης Κλογέρης στο Hyatt Regency Thessaloniki

Από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου και για έναν μήνα, σε διακριτούς χώρους του Hyatt Regency Thessaloniki φιλοξενούνται δύο ολοκληρωμένες εκθέσεις των Θεσσαλονικέων καλλιτεχνών Φώτη Κλογέρη και Θεώνης Καρακάντζου.

Με αφορμή το σώμα

Η έκθεση της Θεώνης Καρακάντζου κοσμεί το κεντρικό εστιατόριο του συγκροτήματος “Ambrosia”. Πρόκειται για πέντε μεγάλων διιαστάσεων χαρακτηριστικά έργα της ζωγράφου, που εικονίζουν γυναικείες φιγούρες αποτυπωμένες με τρόπο έντονα εξπρεσσιονιστικό αντικατοπτρίζοντας διαοφρετικες ψυχικές καταστάσεις. Όπως σημειώνει ο εικαστικός επιμελητής Πάρης Καπράλος «Το ζωγραφικό έργο της της Θεώνης Καρακάντζου είναι ανθρωποκεντρικό, μορφολογικά και υφολογικά έντονα εξπρεσσιονιστικό και ελαφρώς αφαιρετικό. Με μια έντονη καμπυλόγραμμη γραφή διοχετεύει ένα υλικό στον χώρο, μια γραμμή, που σχηματίζει σώματα που αφομοιόνονται από αυτόν. Το χρώμα είναι ιδιαίτερος σύμμαχος της καλλιτέχνιδος στην πορεία της δημιουργίας». Η Θεώνη Καρακάντζου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αποφοίτησε από το Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμενών Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Φλώρινα στο 3ο Εργαστήριο Ζωγραφικής με εποπτεύοντες καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Το μετρό έφτασε στην Θεσσαλονίκη

Σειρά έργων του Φώτη Κλογέρη με θέμα την κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης εκτίθεται στους χώρους υποδοχής του Hyatt Regency Thessaloniki. Πρόκειται για εξαιρετική δουλειά με ενδιαφέρουσα αποτύπωση των ποικίλων χώρων και αντικειμένων και δομών του εργοταξίου από ένα ιδιαίτερα αγαπητό στη πόλη δημιουργό. O ζωγράφος Φώτης Κλογέρης γεννήθηκε στη Αλβανία το 1973. Σπούδασε ζωγραφική και εφαρμοσμένες τέχνες στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Απο το 1996 ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονική. Έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 50 εκθέσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Οι εκθέσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Myrό Antiques House με το Hyatt Regency Thessaloniki για τη διοργάνωση εκθέσεων και εικαστικών δράσεων στους χώρους του ξενοδοχείου. Στο πλαίσιο των δράσεων εντάσσονται εκθέσεις καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την Myrό Gallery και την Greek Marble Initiative που είναι δύο από τις δράσεις/projects του γνωστού ελληνικού Οίκου δημοπρασιών. Μία σειρά από εκθέσεις Ελλήνων και ξένων γλυπτών και ζωγράφων έχει προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες. Επιπρόσθετα, λαμβάνουν χώρα δράσεις που περιλαμβάνουν τους εξωτερικούς και περιβάλλοντες χώρους του συγκροτήματος.