Έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Τσοτσορού @ S.G. Art Gallery

H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Τσοτσορού με τίτλο "Pop Angst", σε επιμέλεια τoυ ιστορικού τέχνης κι επιμελητή Μεγακλή Ρογκάκου.


Πρόκειται για την όγδοη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας στην οποία παρουσιάζει 22 ζωγραφικούς πίνακες, που αφορούν στην εσωτερική διαμάχη που βιώνει ο άνθρωπος στην πορεία του μέσα από το λαβύρινθο του φόβου, ώστε να κατορθώσει τελικά να βγει από το σκοτάδι προς το φως και να κατακτήσει την εσωτερική του ελευθερία.

Pop Angst Night in the city. - small

Στο σχόλιό του ο Ρογκάκος γράφει: «Η Ελένη Τσοτσορού δημιούργησε μία σειρά έργων που αναπαριστούν όσο το δυνατόν πιο γραφικά τα σημεία εντοπισμού της ελπίδας. Ο τίτλος "Pop Angst" εκφράζει μία συνθήκη ακραίας αντίστιξης. Αφενός, αναφέρεται στον περίφημο όρο 'άνγκστ' όπως τον χρησιμοποίησε αρχικώς ο Δανός υπαρξιστής φιλόσοφος Σαίρεν Κίρκεγκωρ (1813-1855) – το υπαρξιακό άγχος ως το αναπόφευκτο τίμημα της συνειδητοποίησης της ανθρώπινης κατάστασης. Αφετέρου, προτείνει την υπέρβαση του εν λόγω άγχους με τους κυρίους τρόπους της αισθητικής 'ποπ' – τον αυθορμητισμό, τη δημιουργική υπερβολή, την ανάλαφρη διάθεση, τη διακωμώδηση της σοβαρότητας με ειρωνεία και/ή σάτιρα, τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις, κι εν γένει την απόρριψη του παραδοσιακού υπέρ του νέου.

Με αυτόν τον δημοφιλή (ποπ) τρόπο, η καλλιτέχνης δαμάζει το άγχος του ανθρώπου για τις επιλογές του που μοιάζουν να περιορίζονται στη ζωή του, και τον ωθεί να μην παραιτείται και να επαναπαύεται στη συμβατικότητα, αλλά τον εμπνέει να ξαναπροσπαθήσει και να βρίσκεται στην αναγκαία εγρήγορση που θα τον οδηγήσει σε μία συνθήκη εσωτερικής ελευθερίας.»

Red Ribbon.The things we cant forget.small

 
Βιογραφικό σημείωμα καλλιτέχνη

Η Ελένη Τσοτσορού γεννήθηκε στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή της από το Αρσάκειο, σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1985-1990) και συνέχισε για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο University College London - UCL, από όπου απέκτησε M.Sc στην Ακτινοφυσική (1990-1991). Εργάσθηκε σαν ειδικευομένη Ακτινοφυσικός στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας στην Αθήνα (1991-1992). Το 1993 εισήχθη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπου σπούδασε ζωγραφική με τη Ρένα Παπασπύρου, ψηφιδωτό με το Γιάννη Βαλαβανίδη και γλυπτική με το Θόδωρο Παπαγιάννη (1993-2000). Παρακολούθησε, επίσης, μαθήματα αγιογραφίας και φρέσκο. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 2001. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε έξι ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και μια στις Βρυξέλλες, καθώς σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, την Αυστρία και τη Νέα Υόρκη. Zει και εργάζεται στην Αθήνα.

Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό τέχνης & λόγου "Art Magazine"

Πληροφορίες Κοινού
Χώρος: S.G. Art Gallery Κλεομένους 2, Κολωνάκι | St. George Lycabettus Boutique Hotel
Εγκαίνια: Τρίτη, 21 Απριλίου, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 21 Απριλίου έως 9 Μαΐου, 2015
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00 Επικοινωνία: Τηλ.: 210 7242240, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.