Έκθεση Ζωγραφικής του Kreuz "Άσπρο/Μαύρο Δίπολο"

"Άσπρο/Μαύρο Δίπολο" "Άσπρο/Μαύρο Δίπολο"

O πολυχώρος πολιτισμού "διέλευσις" φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Kreuz (Σταύρου Ζώτου), με τίτλο «Άσπρο/Μαύρο Δίπολο». Από 28/12/2014 έως 28/02/2015.

Πρόκειται για 22 εικαστικές συνθέσεις ιδιόμορφης τεχνικής, οι οποίες απαρτίζουν δύο κύκλους δουλειάς του ζωγράφου. Ο πρώτος κύκλος, με 12 έργα μεγάλων διαστάσεων και τίτλο «2_ _ _», είναι ένα είδος ημερολογίου. Ο δεύτερος κύκλος, με 10 έργα μικρότερων διαστάσεων και τίτλο «Α-ρυθμοί», καταγράφει εσωτερικές καταστάσεις, συμπλέκοντας, απρόσμενα και δημιουργικά, τέσσερα στρώματα εικόνων: αριθμούς, οργανικά συστήματα, ζώα και χωρικά περιβάλλοντα.
Η εικονοποιία του Kreuz «φέρει τις αρχές ενός εικαστικού εικονισμού (imagism): συνθέτει πολλαπλές προοπτικές και διαστάσεις σε μια ενιαία εικόνα, αποφεύγει τις αοριστολογίες και ακολουθεί έναν εσωτερικό ρυθμό, κι όχι μια εξωγενή μετρονομία». Επιπλέον, «η έννοια τού δίπολου, των δύο ακραίων και αντιθετικών δυνάμεων, λαμβάνει στη δουλειά του μια ιδιάζουσα συνθετική δυναμική. Το άσπρο και το μαύρο χρώμα, η φόρμα και το περιεχόμενο, το αίσθημα και η έννοια, παραμένει το καθένα τους απόλυτα και αμείωτα αυτοτελές. Τελικά, «κάθε συνάντηση με έναν πίνακα τού Kreuz, μάς προσκαλεί στην ιχνηλασία μιας ξέχωρης αφηγηματικής πορείας, συνεχώς διαφοροποιημένης, ανάλογα με το πού και από ποια απόσταση το βλέμμα μας εστιάζει».
(Μερόπη Ζαβλάρη, θεωρητικός τέχνης και αρχιτεκτονικής)

Η ζωγραφική του Kreuz μας ωθεί πέρα από τη δύναμη της αισθητικής σε προβληματισμό μέσω των συμβόλων της και συνδυάζει τη δύναμη της φόρμας με την πληρότητα του νοήματος σ' ένα αδιαχώριστο σύνολο, χαρακτηριστικό της τεχνοτροπίας του.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
Έκθεση Ζωγραφικής του Kreuz
"Άσπρο/Μαύρο Δίπολο"

Εγκαίνια Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 28/12/2014 - 28/02/2015
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00 – 17.00 και όλες τις ημέρες της εβδομάδας μία ώρα πριν και κατά τις ώρες των εκδηλώσεων του πολυχώρου

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr
*Ο χώρος κλιματίζεται
**Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Έκθεση εικόνων

Έργα του Kreuz