Έκθεση γλυπτών της κεραμίστριας 'Ολιας Δελλατόλα στην Myrό Gallery

Η Myrό Gallery σας προσκαλεί να επισκεφτείτε την ατομική έκθεση παρουσίασης νέας σειράς έργων της κεραμίστριας 'Ολιας Δελλατόλα με διακριτικό τίτλο "Μελανόλευκη συγχορδία"και να παρεβρεθείτε στα εγκαίνια της την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 στις 20.00 το βράδυ.

Στη σειρά έργων "Μελανόλευκη συγχορδία" το γήινο και θερμό υλικό του πηλού πλασμένο από τα έμπειρα χέρια και την ώριμη φαντασία της γλύπτριας προσφέρει μια εικαστική εμπειρία ξεχωριστής αισθητικής. Μετά από εικοσιπέντε χρόνια περιδιαβάσματος από το σλαβικό λαϊκό παραμύθι στην ελληνική μυθολογία και από τις αυστηρές κυκλαδίτικες μορφές στην κλασική και απέριττη απεικόνιση του ανθρώπινου κάλλους, η 'Ολια Δελλατόλα οδηγεί τα εικαστικά της βήματα σε μια συγχορδία του ρεαλιστικού και του φανταστικού, σε μια απεικόνιση των μορφών που προσιδιάζει στην αχλύ του ονείρου χωρίς τα πλουμίδια του χρώματος. Η καλλιτέχνιδα προσεγγίζει με φανερά ανθρωποκεντρική διάθεση την εσωτερικότητα, τη βαθύτερη ουσία του εαυτού, το συναίσθημα, που διαχέεται εκ των ένδον και αποτυπώνεται στη μορφή χωρίς κραυγαλέες εκφράσεις. Οι -γυναικείες ως επί το πλείστον – μορφές της 'Ολιας Δελλατόλα σε μια φανταστική ένωση με άλλα πλάσματα της φύσης διαπνέονται από τη χαρακτηριστική του φύλου αβρότητα, τρυφερότητα, ηρεμία και αβίαστη συνύπαρξη με τη φύση, αλλά και την έντονη έκφραση και ενέργεια που αποπνέει τη σταθερή κατευναστική αποφασιστικότητα και το δυναμισμό που η γυναίκα του καιρού μας αρδεύει από τις εσωτερικές της δονήσεις, την πνευματικότητα, το συναίσθημα και τις ονειροπολήσεις της. Την έκθεση επιμελείται ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Myrό Gallery Πάρης Καπράλος.

DSC05579

 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 15 Ιανουαρίου μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2014 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας της gallery, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00. Η Myrό Gallery βρίσκεται στην διεύθυνση Νικηφόρου Φωκά 8, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες βρείτε: www.myro.gr.