«Προτομές ιστορικών προσώπων – Δημιουργία ιστορικών αφηγήσεων»

Εθνικός Κήπος της Βιργινίας Φιλιππούση Εθνικός Κήπος της Βιργινίας Φιλιππούση

Η εκθεσιακή περίοδος «Σεπτέμβριος 2013 – Ιούλιος 2014» των Kaplanon.galleries ολοκληρώνεται με την έκθεση/παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας «Προτομές ιστορικών προσώπων – Δημιουργία ιστορικών αφηγήσεων» του γλύπτη/καθηγητή στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινας) Έκτορα Παπαδάκη, που θα παρουσιάσουμε στην Αίθουσα Τέχνης «ena» από 1/7 – 19/7/2014.

Στο πλαίσιο της έκθεσης αυτής θα εκτεθούν τα πρωτότυπα (γύψινα προπλάσματα) οκτώ (8) προτομών & ενός (1) ανδριάντα, ιστορικών προσώπων, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί στις γεωγραφικές θέσεις για τις οποίες προορίζονταν και φιλοτεχνήθηκαν, ενταγμένα, για τις ανάγκες της παρουσίασής τους, στις αθηναϊκές φωτογραφίες του Νίκου Βατόπουλου και στις φωτογραφίες από τον Εθνικό Κήπο της Βιργινίας Φιλιππούση.

Η εκθεσιακή περίοδος που ολοκληρώνεται ήταν για εμάς εξόχως σημαντική: παρουσιάσαμε δέκα οκτώ (18) εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας & εικονογράφησης, μεταξύ των οποίων αρκετές «πρώτες» ατομικές εκθέσεις νέων καλλιτεχνών, καθώς επίσης η ιστορική έκθεση/αφιέρωμα «Γεώργιος Α'» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατο του μακροβιότερου μονάρχη στη νεότερη ελληνική ιστορία. Κυκλοφόρησε η πρώτη μας πολυτελής έκδοση, με αφορμή την έκθεσή μας/αφιέρωμα στον Κ.Π. Καβάφη, ένα λεύκωμα με εικαστικά έργα βασισμένα σε ποιήματά του, με τίτλο «Κ.Π. Καβάφης – Μέρες του 2013», το οποίο διατίθεται αποκλειστικά από τις γκαλερί μας, λάβαμε μέρος, όπως κάθε χρόνο, στην Art Athina, όπου παρουσιάσαμε 14 καλλιτέχνες.
Σταθμός για εμάς & για τους συνεργάτες μας είναι η έναρξη λειτουργίας, στις 18/3/2014, του δεύτερου εκθεσιακού χώρου μας, της Αίθουσας Τέχνης "ena" στον πεζόδρομο Βαλαωρίτου 9γ' σε έναν κεντρικό πεζόδρομο της Αθήνας με εικαστική παράδοση.

Στην πορεία μας αυτήν είχαμε δίπλα μας και αυτήν τη χρονιά, κοντά μας & μαζί μας, τους εξαιρετικούς συνεργάτες/καλλιτέχνες μας, τους δημοσιογράφους & όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που με προθυμία και ιδιαίτερη επιμέλεια επικοινώνησαν όλες τις εκθέσεις και δράσεις μας, τους ιστορικούς τέχνης & επιμελητές, αλλά & το φιλότεχνο κοινό, που, στην περίοδο της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, έδωσε το «παρών» συμμετέχοντας ουσιαστικά σε όλες τις εκδηλώσεις μας.
Σε όλους αυτούς οφείλω το πιο μεγάλο και αληθινό «ευχαριστώ»
μαζί με μία υπόσχεση: προχωράμε, βλέποντας μπροστά,
με συνέπεια & αγάπη για την Τέχνη & τους εικαστικούς δημιουργούς.

Το πρόγραμμα Τέχνης & Πολιτισμού που καταρτίζουμε για την επόμενη εκθεσιακή περίοδο (Σεπτέμβριος 2014 – Ιούλιος 2015) θα είναι αντάξιο της εμπιστοσύνης και της αγάπης με την οποία όλοι οι αναφερόμενοι μας περιέβαλαν. Μεταξύ των εκθέσεων που ετοιμάζουμε περιλαμβάνονται το αφιέρωμα στο Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, η ιστορική έκθεση/ αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το αφιέρωμα στα 100 χρόνια Ελληνικού Κινηματογράφου & η έκθεση Φωτογραφίας με τοπία όλων των εποχών του Κτήματος Τατοϊου.

Θα γιορτάσουμε & θα ευχηθούμε «Καλό Καλοκαίρι»,
με ένα street party!!! το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014, από τις 10 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης "ena" (Βαλαωρίτου 9γ' ...εντός & εκτός αυτής ...)
όπου & Σας περιμένουμε όλους!!!

Νίκη Παπαδάκη

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι:
Τετάρτη & Σάββατο: 11:00 – 16:00
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 21:00
Δευτέρα & Κυριακή: κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων

Εθνικός Κήπος της Βιργινίας ΦιλιππούσηΕθνικός Κήπος της Βιργινίας ΦιλιππούσηΛόρδος ΒύρωνΠαπά ΚρανιώτηςΠροτομές πεσόντων στα Ίμια