"Μνήμες" του Οδυσσέα Τοσουνίδη στην Myrό Vitrina.

H Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της εγκατάστασης του Οδυσσέα Τοσουνίδη με τίτλο "Μνήμες" που παρουσιάζει στον χώρο της Βιτρίνας της, από τις 8 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου 2014.

Δομικά στοιχεία της έκθεσης είναι εγκαταλελειμένες φωλιές, τόποι ενδιαίτησης αλλά και σημεία που ορίζουν την μνήμη. Ο Οδυσσέας Τοσουνίδης γεννήθηκε το 1983 στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Σπούδασε στην σχολή Καλλιτεχνικής Επεξεργασίας Μαρμάρου στην Δράμα, στην Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Εθνική Ακαδημία Καλών Τεχνών, Τιφλίδα, Γεωργία, όπου αυτό το καιρό ολοκληρώνει και Μεταπτυχιακό στην γλυπτική. Εχει συμμετάσχει σε διεθνή συμπόσια γλυπτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε περισσότερες από 10 ομαδικές εκθέσεις, ενώ είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Γεωργίας και του ΣΚΕΤΒΕ. Στην Πλάκα της Μήλου υπάρχει μνημείο με Θέμα "Διάλογος Αθηναίων-Μηλίων" που φιλοτέχνησε το 2009. Παράλληλα, ένα ακόμα μνημείο υπάρχει στο Καζακστάν και κοσμεί το "Πάρκο Αγάπης" στο Ust-Kamenogorsk, και το 2012 ο γλύπτης κατασκεύασε αδριάντα για τον Ποντιακό ελληνισμό που φιλοξενείται σε κεντρική πλατεία στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Εργάζεται κυρίως με μάρμαρο και μπρούντζο.

1

Η έκθεση του Οδυσσέα Τοσουνίδη εντάσσεται στο πλαίσιο προβολής των γλυπτών που είναι συνδεδεμένοι με την Greek Marble Initiative.

Η έκθεση λειτουργεί Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00. Η Myrό Gallery βρίσκεται στην Νικηφόρου Φωκά 8, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κοντά στον Λευκό Πύργο.