Ατομική έκθεση του ζωγράφου Σωκράτη Γιοσμά @ Myrό Gallery

H Myrό Gallery είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του γνωστού ζωγράφου Σωκράτη Γιοσμά στην Κύρια Αίθουσα της την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 το βράδυ. Στην έκθεση ο ζωγράφος θα παρουσιάσει νέα σειρά έργων του. Την έκθεση επιμελούνται η κόρη του ζωγράφου θεωρητικός & ιστορικός της Τέχνης κα. Ρένα Γιοσμά και ο καλλιτεχνικός διευθθυντής της Myrό Gallery κ. Πάρης Καπράλος.

Σημειώνει η επιμελήτρια κα. Γιοσμά: "Με σεβασμό στις ακαδημαϊκές αξίες, η ανθρωποκεντρική ζωγραφική του Σωκράτη Γιοσμά εντάσσεται σε ένα πλαίσιο ρεαλιστικού εξπρεσιονισμού όπου κυρίαρχο μέσο είναι η έκφραση. Υπάρχει μεν σχεδιαστική ακρίβεια που να υπογραμμίζει τη σχέση με την πραγματικότητα, δεν υπάρχει όμως συμβολισμός αυτός καθεαυτός παρά μόνο ως προέκταση του ψυχισμόυ των προσώπων. Με αδρές πινελιές και δυναμικές πάστες ο Σωκράτης Γιοσμάς χρησιμοποιεί την παλέτα της μελαγχολίας ενώ παράλληλα φλερτάρει με χρώματα ζεστά και οικεία τονίζοντας τις εντάσεις και τις υφέσεις και επιτυγχάνοντας μια ισορροπία ανάμεσα στο φως, τη σκιά και το χρώμα. Αυτές οι μελετημένες αντιθέσεις ζεστών και ψυχρών τόνων πλουτίζουν τα έργα του με δυνάμεις που σε συνδυασμό με τις εκφραστικές προεκτάσεις που αποτυπώνονται στο βλέμμα, τις χειρονομίες ή το ύφος του κάθε προσώπου μεταφέρουν τον θεατή σε μια κατάσταση συναισθηματικής εγρήγορσης.

Έργο του Σωκράτη Γιοσμά
Τα «Πρόσωπα» του Σωκράτη Γιοσμά αποτελούν μετουσιωμένες παρατηρήσεις της ανθρώπινης εμπειρίας γύρω του συνυφασμένες με προσωπικές μνήμες και εντυπώσεις. Η ζωγραφική του φόρμα αντανακλά την ικανότητα μιας βαθειάς συνειδητότητας απέναντι στην κατανόηση της εσωτερικής φύσης του ανθρώπου όπως αυτή αποτυπώνεται διαυγής και ευφάνταστα ευανάγνωστη μέσα από το οικείο βλέμμα των ηρώων του."

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 22 Μαρτίου 2014 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας της γκαλερί, δηλαδή Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.0021.00 και Σάββατο 11.00 – 15.00.
Περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr

Έκθεση εικόνων

Έργο του Σωκράτη ΓιοσμάΈργο του Σωκράτη Γιοσμά