«Προσωπική Ουτοπία»

Προσωπική Ουτοπία Προσωπική Ουτοπία

Η Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5», παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Θαλή Παπακωνσταντίνου, μία σειρά έργων υπό τον τίτλο «Προσωπική Ουτοπία». Διάρκεια Έκθεσης από την Τρίτη 28 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014.

Πρόκειται για σχέδια με μελάνι και λευκά ακρυλικά που φιλοτεχνήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και στα οποία διαφαίνεται το ιδιαίτερο εικαστικό ιδίωμα του καλλιτέχνη. Στην πλειονότητα των σχεδίων, πρόσωπα σε μεγάλη κλίμακα κυριαρχούν στη σύνθεση, έχοντας ως φόντο ένα φανταστικό «μη χώρο» που δεν μπορεί να προσδιοριστεί γεωγραφικά ή σε συγκεκριμένο ιστορικό χρόνο. Οι ανθρώπινες μορφές με το μελαγχολικό και άλλοτε αγωνιώδες βλέμμα τους επιβάλλονται στο ζωγραφικό χώρο, διαταράσσοντας τον φαινομενικά ιδανικό ή άλλοτε δυσ-τοπικό κόσμο που τις περιβάλλει. Με έμμεσο τρόπο ο καλλιτέχνης εκφράζει τη μεταφυσική προβληματική του, υπαινισσόμενος την ανεκπλήρωτη επιθυμία για ένα υπαρξιακό ταξίδι πέραν του έλλογου κόσμου, εικόνα της οποίας αποτελεί ο ίδιος ο ουτοπικός χώρος που δημιουργεί.

Τα σχέδια διακρίνονται για την αμεσότητα, τη σαφήνεια, το δυναμισμό και τη γλυπτική φόρμα τους καθώς η ανθρώπινη μορφή προσεγγίζεται εδώ ως ένα πρόβλημα χώρου. Η μη ρεαλιστική αισθητική αντίληψη των έργων συνεπικουρείται από τους γραφισμούς που χρησιμοποιούνται αντί των χρωμάτων για να αποδώσουν τη ρευστότητα και την επενέργεια λεπτών συναισθημάτων, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας ιδιότυπης ατμόσφαιρας. Η πολυπλοκότητα της δομής των σχεδίων, η ένταση των μαύρων γραμμών και των λευκών κηλίδων συνιστούν μία πλούσια εικαστική ομιλία η οποία εκπορεύεται εμφανώς από το συναισθηματικό κόσμο του καλλιτέχνη. Ο Θαλής Παπακωνσταντίνου σμιλεύει τις μορφές του με έναν εσωτερικό ασκητισμό και αναπλάθει κόσμους εκτός χωροχρόνου, καταθέτοντας εν τέλει τους δικούς του στοχασμούς για την προσέγγιση της ανθρώπινης κατάστασης στην αναζήτησή της προσωπικής του ου-τοπίας.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης,
Hλεκτρονική Διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
«ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΥΤΟΠΙΑ»
Έκθεση ζωγραφικής του Θαλή Παπακωνσταντίνου

Εγκαίνια Έκθεσης Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 19:00 – 22:30
Διάρκεια Έκθεσης : Τρίτη 28 Ιανουαρίου έως Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Η ατομική έκθεση του Θαλή Παπακωνσταντίνου θα διαρκέσει από 28/1-15/2/2014
και οι ώρες λειτουργίας της είναι:
Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11:00 – 14:00 & 17:00 - 20:00
Τετάρτη & Σάββατο: 12:00 – 15:00
Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά
& κάθε (άλλη) ημέρα & ώρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Αίθουσα Τέχνης "ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5"
Μασσαλίας & Καπλανών 5 – Τ.Κ. 106 80 – Αθήνα
Τηλ. 210-3390946, 6944-327211, fax. 210-3604119
W: www.Kaplanon5. gr
E: info@kaplanon 5.gr

Έκθεση εικόνων

MaryMemoryNoesisPanoramaPsychonautPopiTheodosiaThe walls
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Willy Ronis Έκθεση ζωγραφικής «Άγιον Όρος» »