Ομαδική έκθεση «Γεώργιος Α'»

Ομαδική έκθεση «Γεώργιος Α'» Ομαδική έκθεση «Γεώργιος Α'»

Στην Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της Ομαδικής Ιστορικής Εικαστικής έκθεσης ζωγραφικής/ γλυπτικής/ φωτογραφίας «Γεώργιος Α'». Διάρκεια της έκθεσης από 26/11/2013 έως 12/12/2013.

Αφορμή της έκθεσης, που επιμελήθηκε η Νίκη Βλασσιώτου - Παπαδάκη από την Αίθουσα Τέχνης «Καπλανών 5» σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Νίκο Βατόπουλο, η συμπλήρωση 100 ετών από τον θάνατο του Γεωργίου Α΄.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι από τον καλλιτεχνικό, νομικό, επιχειρηματικό και δημοσιογραφικό χώρο. Ανάμεσά τους οι ιστορικοί τέχνης Τάκης Μαυρωτάς και Ίρις Κρητικού, οι συλλέκτες Μελέτης Φικιώρης & Βασιλόγιαννης Χατζηϊωάννου, ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, η εικαστικός Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού, οι ζωγράφοι Άγγελος Αντωνόπουλος, Τάσος Μισούρας, Βασίλης Σελιμάς, Αχιλλέας Πιστώνης, Γεύσω Παπαδάκη, Ιωάννης Βλαζάκης, η εικαστική φωτογράφος Βιργινία Φιλιππούση, o Josh Garrick, το ζεύγος Καπόν των ομωνύμων εκδόσεων, οι ιστορικοί Κώστας Σταματόπουλος & Ξένη Μπαλωτή, ενώ, το μεσημέρι προ των εγκαινίων επισκέφθηκε την έκθεση και ξεναγήθηκε σ' αυτήν, από τη Νίκη Παπαδάκη, η δισέγγονη του Γεωργίου Α', πριγκίπισσα Ειρήνη, η οποία βρέθηκε στην Ελλάδα για 24 ώρες.

Οι εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι :
Δημήτρης Αναστασίου, Εύα Αποστολάτου, Ερμιόνη Αρνίδου, Ειρήνη Βογιατζή, Διονύσης Γαβρίλης, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, Παναγιώτα Θεοφιλοπούλου, Μάρκος Καμπάνης, Ιωάννα Καφίδα, Σπύρος Κολυβάς, Δημήτρης Κρέτσης, Έλενα Λακιώτη, Βασίλης Λιαούρης, Αγγελική Μαλίκη, Νικόλαος-Νταμόν Παπαδημητρίου, Κατερίνα Πέτρουλα, Θανάσης Ραχούτης, Αντώνης Σμυρνιός, Νίκος Τριανταφύλλου/Δημήτρης Γράνης & ο Αντώνης Τσακίρης.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Βατόπουλος σημειώνει για την έκθεση :

«...Επιδιώκουμε, η ομαδική αυτή έκθεση να γίνει μία αφορμή επανατοποθέτησής μας πάνω στο ίδιο μας το παρελθόν με όποια διάθεση επιλέξουμε και με όποια τεχνική εξυπηρετεί αυτή την διαδικασία. Η ευρωπαϊκή ιστορία είναι γεμάτη από ιστορικά πρόσωπα τα οποία έχουν περάσει στη συλλογική μνήμη και το υποσυνείδητο μέσα από τα αλλεπάλληλα θραύσματα της εικόνας τους, που αναπαράγεται είτε θριαμβικά και συμβολικά είτε σατιρικά και σκωπτικά. Στη Βρετανία, οι μορφές της Ελισάβετ Α', της Βικτωρίας, του Τσώρτσιλ, της Θάτσερ, στη Γαλλία της Ζαν ντ' Αρκ, του Ναπολέοντα, του Ντε Γκωλ, του Μιτεράν, στη Γερμανία του Μπίσμαρκ ή του Χίτλερ, στη Ρωσία του Τσάρου, του Λένιν και του Στάλιν, έχουν περάσει στο λαϊκό υποσυνείδητο και χάρη στο πλήθος και την ποικιλία της αναπαραγωγής τους.
Η έκθεση για τον Γεώργιο Α' είναι ένα πείραμα εικαστικής δημιουργίας με υλικά από την ιστορία, τη λαϊκή παράδοση, το διεθνές κάδρο και την προσωπική αισθητική και ιδεολογική παλέτα του κάθε δημιουργού. Ζητούμενο είναι η παραγωγή μίας νέας ενότητας έργων με κύριο γνώμονα την ποικιλία και την ελευθερία της έκφρασης.»

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Ομαδική έκθεση «ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α'»
Διάρκεια: 26/11 – 12/12/2013

Οι ημέρες & ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι οι εξής:
Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο & Κυριακή: 11:00 έως 16:00 (Δευτέρα: κλειστά)
& κάθε άλλη ημέρα & ώρα κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Αίθουσα Τέχνης "ΚΑΠΛΑΝΩΝ 5"
Μασσαλίας & Καπλανών 5 – Τ.Κ. 106 80 – Αθήνα
Τηλ. 210-3390946, 6944-327211, fax. 210-3604119
W: www.Kaplanon5. gr E: info@kaplanon 5.gr

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες από την έκθεση
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών - ΚΘΒΕ Xmas Cycladic Late Night »