Spira Marble Art Gallery, ο νέος χώρος που φιλοξενεί τα έργα του Γρηγόρη Κουσκουρή

O Γρηγόρης Κουσκουρής είναι ένας νέος καλλιτέχνης και συγκεκριμένα μαρμαρογλύπτης, με αξιόλογα βήματα και έργα στον χώρο του, που ζει και δημιουργεί στην Σαντορίνη ακλουθώντας μια οικογενειακή παράδοση τεσσάρων γενεών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 2 Ιουλίου του 1980 με καταγωγή από το νησί με την παλαιότερη παράδοση στη μαρμαρογλυπτική, την Τήνο. Μεγαλωμένος σε άμεση σχέση με την μαρμαρογλυπτική, στα 16 του χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά μονοπάτια της.

Λίγα χρόνια αργότερα αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Παλλήνης, στην συνέχεια επέστρεψε στον τόπο κατοικίας του, στην Σαντορίνη, προσπαθώντας να χαράξει τον δικό του δρόμο στην τέχνη.

Εργα του έχουν εκτεθεί στη γκαλερί »Κούκλα» στα Φηρά της Σαντορίνης, ενώ είναι ο δημιουργός της διακόσμησης του ξενοδοχείου »Homeric Poems» το 2009. Έχει επίσης εκθέσει στο ξενοδοχείο »Galini» το 2010 και στην ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών του νησιού «Donkey Republic».Το καλοκαιρι του 2012 λαμβανει μερος στην 1η Μπιεναλε Σαντορινης εισπρατοντας εξαιρετικες κριτικες . Επίσης εκθέτει της δημιουργίες του στο ξενοδοχείο »Voreina Gallery Suites» για δύο συνεχόμενες χρονιές.

Στις 10 Ιουλίου 2013 πραγματοποιηθηκαν τα εγκαίνια του προσωπικού του χώρου ''S.M.A.G'' (Spira Marble Art Gallery ) που βρίσκεται στη Μεσσαρια - Θηρας. Στους χώρους της S.M.A.G πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε έλληνες και ξένους επισκέπτες του νησιού καθώς και παρουσίαση των έργων που εκτίθενται, ενώ κατά καιρούς διοργανώνονται και μαθήματα μαρμαρογλυπτικής από τον δημιουργό του χώρου και μαρμαρογλύπτη Γρηγόρη Κουσκουρή.

 

Έκθεση εικόνων

Έργο του:  Γρηγόρη ΚουσκουρήΈργο του:  Γρηγόρη ΚουσκουρήΈργο του:  Γρηγόρη Κουσκουρή