Ο Giorgio De Chirico και oι μούσες του

Ο Giorgio De Chirico και oι μούσες του

Από ποιες μούσες αντλούσε ο Giorgio de Chirico την έμπνευση του για τα γυναικεία πορτρέτα; ποιες ήταν οι σημαντικότερες γυναικείες μορφές της ζωής του; Η έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη σηματοδοτεί την πρώτη σε βάθος ανάλυση της προσωπικής και καλλιτεχνικής σχέσης του ζωγράφου με τις γυναίκες...


Με την ευκαιρία των 120 χρόνων από τη γέννηση του Giorgio de Chirico και των 30 από το θάνατό του, η Victoria Noel-Johnson επιμελήτρια της έκθεσης επιλέγει περίπου 75 πίνακες ζωγραφικής, 15 σχέδια, ακουαρέλες και 10 γλυπτά του ζωγράφου καθώς επίσης και κάποιων λιγότερο γνωστών και σπανίως εκτεθειμένων παραδοσιακά ζωγραφικών έργων, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται γυναικεία πορτραίτα του εικοστού αιώνα και γυμνά εμπνευσμένα από τον Rubens (1940-1950).

Μαζί με το συνοδευτικό κατάλογο διερευνούν μια από τις πηγές έμπνευσής του, δηλαδή τις πραγματικές και ιδεατές Μούσες, παραδοσιακές, μυθολογικές και αθάνατες, οι οποίες συντρόφευσαν τον de Chirico, καθόλη τη διάρκεια της προσωπικής και καλλιτεχνικής του Μεταφυσικής Οδύσσειας (περ. 1910-1978).


Info
Τοποθεσία Μουσείο Μπενάκη - Κτήριο οδού Πειραιώς
Ημερομηνία Μάρτιος - Ιούνιος 2009