''Αντισταθείτε - Resist''

"Αντισταθείτε - Resist"

Έκθεση Ζωγραφικής  στην Τεχνόπολη

"Αντισταθείτε..." είναι ο τίτλος αλλά και το "περιεχόμενο..." της εικαστικής έκθεσης που οργανώνεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" και της Νομαρχίας Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με την συμμετοχή 40 σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Τα εγκαίνια θα τελέσουν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος την Τετάρτη 11 Μαρτίου στις 20:00.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν εκπροσωπούν τρεις επιμέρους γενιές από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έως και σήμερα και είναι κατά αλφαβητική σειρά οι:

Άρτεμις Αλκαλάη, Ρένα Ανούση-Ηλία, Έλενα Βότση, Κωστής Γεωργίου, Μίλτος Ευθυμιάδης, Μαριλένα Ζαμπούρα, Γιώργος Ζυμαράκης, Βασίλης Θεοχαράκης, Σοφία Καλογεροπούλου, Ειρήνη Κανά, Τίνα Καραγεώργη, Ανδρέας Κάραγιαν, Μαρίνα Καρέλα, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Μαρία Κοπανίτσα, Ευάγγελος Κουζούνης, Σύλβια Λαΐου, Μάγδα Λεβεντάκου, Μιχάλης Μανουσάκης, Μαρία Μαρουδή, Μίλτος Μιχαηλίδης, Νατάσσα Μπιζά-Γεωργακάκη, Θανάσης Μπολώτης, Δημήτρης Μυταράς, Ανδρέας Νικολάου, Λευτέρης Ολύμπιος, Θεόδωρος Πανταλέων, Γιώργος Παπαγεωργίου, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Τριαντάφυλλος Πατρασκίδης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Γιώργος Πικιώνης, Ντόρα Ρίζου, Γκέντση Ρούτσης, Χρήστος Σαρακατίανος, C. Peter Seibt, Μαρία Σκουλά, Μάριος Σπηλιόπουλος, Ξανθίππη Τσαλίμη, Αλέκος Φασιανός, Δήμητρα Χανιώτη, Σταύρος Χατζηιωάννου.

Λαμβάνοντας ως αφετηρία τον κόσμο στον οποίο είναι αναγκασμένα να ζουν τα σημερινά παιδιά ανά την υφήλιο, τα έργα των ζωγράφων λειτουργούν κατεξοχήν συνειρμικά, προβάλλοντας τα προβλήματα τόσο του υποανάπτυκτου κόσμου (επιδημίες, λιμοί και πόλεμοι) όσο και του ανεπτυγμένου (τρομοκρατικές ενέργειες, απαγωγές, εμπόριο οργάνων, αποπλάνηση) και αναδεικνύουν το σημερινό παιδί ως την κατεξοχήν μονάδα αντίστασης στα σύγχρονα δεινά.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης και τεχνοκριτικός Ντόρα Ηλιοπούλου- Ρογκάν

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα κυκλοφορήσει εικονογραφημένος κατάλογος με κείμενα των καλλιτεχνών από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη.

Επικοινωνία:
210 3461589
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Κωστής Παλαμάς"
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι