Γκαλερί Myrό: Έκθεση “Το πρόσωπο του καλλιτέχνη”

Η γκαλερί Myrό παρουσιάζει τον Φεβρουάριο την έκθεση "Το πρόσωπο του καλλιτέχνη" βασισμένη σε μια σύλληψη του εικαστικού Λάζαρου Πάντου με την επιμέλεια του Πάρη Καπράλου.


Στην έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Μαρτίου 2012, 40 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα πειραματίζονται με την απεικόνιση του εαυτού τους, σε μια έκθεση που συνδιαλέγεται με την ακαδημαϊκή αυτοπροσωπογραφία χωρίς να παραμένει πιστή σε αυτήν. Ελεύθεροι από ειδολογικές άγκυρες, οι καλλιτέχνες που απάντησαν στην πρόσκληση της γκαλερί να παράγουν έργα με "καμβά" το πρόσωπο τους συχνά ξεφεύγουν από την απλή απεικονιστική προσέγγιση, διερευνώντας εξπρεσσιονιστικά μονοπάτια που οδηγούν ακόμα και σε τρισδιάστατες δυνατότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της γκαλερί που βρίσκεται στην διεύθυνση www.myro.gr.

Σχετικά με τη γκαλερί Myrό
Η γκαλερί Myrό έχει στόχο να δώσει βήμα σε κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, να ενθαρρύνει την ελεύθερη δημιουργία, αλλά και να πλαισιώσει τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της με πολλές διαφορετικές μορφές και είδη Τέχνης. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του χώρου θα ενθαρρυνθεί η ζύμωση και θα ευνοηθεί η δημιουργία μαζί με όσους απαντήσουν θετικά στη πρόσκληση / πρόκληση να καταθέσουν τις ιδέες και τη δουλειά τους.
 Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της ελληνική καλλιτεχνικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.

Info:
Γκαλερί Myrό
Νικηφόρου Φωκά 8, Κέντρο (περιοχή Λ. Πύργου)
ΤΚ. 54621, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310 269187
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
web www.myro.gr