«Ακροπατώντας» - Μια Ομαδική Έκθεση με θέμα το Ανθρώπινο Ίχνος

Ένα καλλιτεχνικό ταξίδι, με θέμα το ανθρώπινο ίχνος και την αποτύπωσή του στο επιβλητικό κτίριο των αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών (Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ) στην Πλάκα από τις 23 Οκτωβρίου έως 23 Νοεμβρίου 2011.

Μια , ερωτημάτων που προκύπτουν σχετικά με το ζήτημα της ατομικής επίδρασης στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Η οργανωτική ομάδα της έκθεσης εργάζεται από το 2010 με σκοπό την παρουσίαση αυτού του συλλογικού αλλά και ταυτόχρονα προσωπικού προβληματισμού.

Στόχος της έκθεσης είναι η έναρξη ενός καλλιτεχνικού διαλόγου με θέμα την πορεία του ανθρώπου μέσω των αποτυπωμάτων που αυτός αφήνει στην ζωή του. Η συγκεκριμένη παρουσίαση, ευελπιστεί να αποτελέσει την αφορμή μιας περεταίρω συζήτησης μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού.

PanagiotaStaikou smallΠαναγιώτα Στάικου, ΕικαστικόςΚατά την διάρκεια των εκθεσιακών ημερών στον χώρο της Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., θα πραγματοποιηθούν δωρεάν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Σκοπός των εργαστηρίων είναι η διερεύνηση του βιωματικού αποτυπώματος θεμιτού ή και αθέμιτου, η σχέση του με το πολιτισμό στο πέρασμα των χρόνων, η διαφορά αλλά και η αλληλεπίδραση τυχαίου και συνειδητού αποτυπώματος, καθώς επίσης το ΕΓΩ/ΕΜΕΙΣ και το αποτύπωμα μας.
(Δηλώσεις συμμετοχής http://akropatontas.wordpress.com/εργαστήρια , 6936801610)

Καλώντας τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό αποτύπωμα στον χώρο, κάθε νέος «δημιουργός» θα προσθέσει την δική του πινελιά στον καμβά της έκθεσης διευρύνοντας τον αρχικό της ορίζοντα.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες εκπροσωπούν διαφορετικούς τομείς δημιουργίας. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η φωτογραφία, η σκηνογραφία, το video art συνθέτουν ένα παζλ εικόνων και έχουν ως αποτέλεσμα την πραγματοποίηση της δράσης με γενικό τίτλο «Ακροπατώντας».

Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει στις Κυριακή 23 Οκτωβρίου και ώρα 17:00μμ ενώ τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου ώρα 17:00μμ με την προσθήκη των έργων που θα έχουν δημιουργήσει οι ως τότε επισκέπτες της.

Χώρος: Ε.Π.Α.Σ.Κ.Τ., Θόλου & Πανός 19α, Πλάκα - Αθήνα

Διάρκεια Έκθεσης
: 23 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβρίου 2011

Ώρες λειτουργίας
:
Τετάρτη-Παρασκευή 18.00- 21.00
Σαββάτο-Κυριακή 10.00-14.00 & 18.00- 21.00
Είσοδος Ελεύθερη

VagelisTsiamisΒαγγέλης Τσιάμης

Συντελεστές:

Ιωάννα Βασιλάκη, Μαία
Ανδριανή Βεντούρη, Ζωγράφος
Νίκος Δεντάκης, Σκηνογράφος
Άννα Καρατζά, Εικαστικός
Μαρία Κώτη, Ζωγράφος
Αλίκη Μουτούση, Εικαστικός
Αθηνά Νικολάου, Γλύπτρια
Παναγιώτα, Στάικου, Εικαστικός
Βαγγέλης Τσιάμης, Φωτογράφος
Κώστας Τσικνής, Ζωγράφος
Μανταλίνα Ψωμά, Ζωγράφος
Pedro Gaνogal, Γλύπτης