Έκθεση Έργων Υποψήφιων Καλλιτεχνών για τα Βραβεία Εικαστικών Τεχνών

Στο πλαίσιο της ετήσιας εικαστικής έκθεσης "ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ 2011" που διοργανώνει το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας στο Μουσείο Γουναρόπουλου σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού, πραγματοποιείται η πρώτη παρουσίαση έργων των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ καλλιτεχνών για τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ που θεσπίζει από φέτος το Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, οι ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ καλλιτέχνες που έχουν προταθεί και διεκδικούν το βραβείο των Εικαστικών Τεχνών, επιλέχτηκαν ύστερα από την επιτυχημένη συμμετοχή τους τον Ιούνιο του 2010, στη Διεθνή Έκθεση του παγκοσμίως γνωστού Ιδρύματος Τεχνών "John F. Kennedy Center for the Performing Arts" στην Ουάσινγκτον και είναι αριστούχοι της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

Η επιτροπή που θα ανακηρύξει και θα απονείμει τα Βραβεία Εικαστικών Τεχνών αποτελείται από διευθυντές Μουσείων, επιμελητές εκθέσεων σύγχρονης τέχνης, αναγνωρισμένους εικαστικούς καλλιτέχνες και διακεκριμένους ιστορικούς τέχνης.

vraveia_eikastikwn_texnwn

Το Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών της Αθήνας, που επιμελείται ο βραβευμένος από τον Όμιλο της UNESCO εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανός, και φέτος διανύει τον τέταρτο χρόνο επιτυχημένης παρουσίας του, προσφέροντας μία σύγχρονη πλατφόρμα επικοινωνίας της τέχνης με το φιλότεχνο κοινό, παρουσιάζει νέους κυρίως καλλιτέχνες, που έχουν να προτείνουν μια αξιόλογη εικαστική πρόταση που αφορά τη ζωγραφική, τη γλυπτική, την καλλιτεχνική φωτογραφία, το ψηφιδωτό, το εικαστικό κόσμημα, το κολλάζ και τις εικαστικές εγκαταστάσεις, επιβραβεύοντας με τη θέσπιση των Βραβείων την προσπάθεια τους.

Τα εικαστικά "Δρώμενα Τέχνης" λαμβάνουν χώρα σε επιλεγμένες γκαλερί και αίθουσες τέχνης των Αθηνών, ενώ οι διαδοχικές εκθέσεις που αποτελούν τον κορμό της μεγάλης σπονδυλωτής έκθεσης, χαράσσουν μία ενδιαφέρουσα εικαστική διαδρομή στο φιλότεχνο κοινό. Σε κάθε χώρο τέχνης παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά έργα των καλλιτεχνών ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ψηφιακά, για ένα χρόνο, από το δημοφιλή ιστότοπο προώθησης πολιτιστικών γεγονότων του Φεστιβάλ "Δρώμενα Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης και Πολιτισμού".

Info:

Χώρος: Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια, Aθήνα

τηλ. 210 7487657, 210 7777601

Διάρκεια: έως την Τετάρτη 13/7/2011

Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Τετ. 09.00-13.30 & 18.00-21.00

Πεμ.-Σαβ. 09.00-15.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ