«Αισθητική της Ύπαρξης» στην γκαλερί Pro-art/Μ.Λεγάκη

 

Η γκαλερί Pro-art/Μ.Λεγάκη εγκαινιάζει την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010 στις 19:00μ.μ. έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Αισθητική της Ύπαρξης». Η έκθεση οργανώνεται με την συμπαράσταση του Γαλλικού Ινστιτούτου και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση συναντώνται 4 νέες καλλιτέχνιδες από τρεις διαφορετικές χώρες, με κοινό σημείο αναφοράς την αισθητική στη φύση και τον άνθρωπο.

Καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν είναι η Murshida Arzu Alpana από το Βερολίνο, η Eliz Barbosa και η Jeanne Figueras από το Παρίσι, η Νικόλ Κάπαρη από την Αθήνα.

Η έκθεση παρουσιάζει:

? τα βιωματικά έργα της Alpana, που εκφράζουν την αισθητική της ισορροπίας ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, Ανατολής και Δύσης.

? τα υβρίδια με χρωματιστά φτερά της Eliz Barbosa ,παράλληλα με ζωγραφική σύγχρονης γυναικείας φιγούρας, όπου το κενό ορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού της εικόνας ανάμεσα στό κρυφό και το φανερό.

? μικρά ζωγραφικά έργα της Jeanne Figueras, εμπνευσμένα από την ζωή της ίριδας, ενός από τα πλέον συμβολικά δημιουργήματα της φύσης που συνδυάζει την δύναμη του αρσενικού και την ευαισθησία του θηλυκού.

? τα τελάρα της Νικόλ Κάπαρη με τον δυναμισμό της φόρμας και του χρώματος, που εκφράζουν την αισθητική στοιχείων της φύσης σε συνδυασμό με την ανθρώπινη παρέμβαση.

ALPANA__Before_sleepELIZ_BARBOSA_Teckel-a-la-culotteFIGUERASNICOLE_KAPARI___MIXED_MEDIA

 

 

 

 

 

Info:

Ώρες λειτουργίας:

Τρίτη-Παρασκευή 17:00-21:00μ.μ

Σάββατο 12:00-16:00μ.μ

Χώρος τέχνης Pro-art/Μ.Λεγάκη

Καλλιδρομίου 30, Αθήνα

Επικοινωνία: 210-3847967, www.proart.gr

-ar