Χριστούγεννα στο Μέγαρο με το φαντασμαγορικό Cirque Éloize

Jump Rope Jump Rope

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το φετινό Δεκέμβριο από 15 έως 20 Δεκεμβρίου 2015, για πρώτη φορά το Cirque Éloize (Σιρκ Ελουάζ), με την εκθαμβωτική παράσταση iD, η οποία αμέσως μετά θα παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, από 22 έως 26 Δεκεμβρίου 2015.

Ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα με πλήρη ενσωμάτωση των σύγχρονων πολυμέσων, γεμάτο τόλμη και νεωτερικότητα. Ένα μίγμα των τεχνών του τσίρκου και των σύγχρονων αστικών χορών του δρόμου όπως το hip-hop και το breakdance σε σκηνοθεσία του Jeannot Painchaud.

Μια καλλιτεχνική υπέρβαση, μια σπάνια συναρπαστική εμπειρία,
μια ολόφρεσκη σκηνική αφήγηση.
Μια απόδειξη ότι η αχαλίνωτη φαντασία, η πηγαία έμπνευση
και το υψηλό αισθητικό επίπεδο μπορούν να ξυπνήσουν το παιδί
που υπάρχει μέσα σε κάθε θεατή... κάθε ηλικίας!

Το iD είναι μια εκπληκτική παράσταση...
... που μεταφέρει το κοινό στους δρόμους, στην καρδιά της πόλης, σε ένα δημόσιο χώρο, όπου οι άνθρωποι συναντιούνται για να βρουν την ταυτότητά τους και να απαρνηθούν την ανωνυμία τους, σ’ ένα περιβάλλον όπου η ατομικότητά τους εκφράζεται και μέσα από τη διεγερτική μουσική που έγραψαν οι συνθέτες Jean-Phi Goncalves [Ζαν-Φι Κονκάλβ] και Alex McMahon [Αλέξ Μακ Μαόν]. Η σκηνή ζωντανεύει από την ανεξάντλητη ενέργεια των ακροβατών, των χορευτών και των breakdancers, με προβολές βίντεο σε τεράστιες οθόνες και ένα εκπληκτικό φινάλε σε ένα μοναδικό trampowall που θα κάνει τον κάθε θεατή να λατρέψει αυτό το ανεπανάληπτο σόου. Ένα σόου γεμάτο φρεσκάδα, νεανικότητα και αδρεναλίνη, ένα καλλιτεχνικό και αθλητικό επίτευγμα συνάμα, μια μαγευτική ξενάγηση στην λυτρωτική χώρα των αισθήσεων.

Με ακροβατικά που κόβουν την ανάσα καταρρίπτοντας τους φυσικούς νόμους, με ιλιγγιώδεις ρυθμούς που προκαλούν δέος, με πηγαίο χιούμορ, αυθεντική έμπνευση και ευαισθησία, το iD κατακτά την απόλυτη καλλιτεχνική αρμονία. Πρόκειται όντως για ένα καλαίσθητο και σαγηνευτικό κράμα όλων των σκηνικών τεχνών, του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, των τεχνών του δρόμου και του τσίρκου, με σωστές δόσεις συναισθήματος και εντυπωσιασμού, χαράς και γέλιου, ευαισθησίας και τρυφερότητας, δεξιοτεχνίας, φαντασίας και ακραίας τόλμης. Ένα απαύγασμα καλαισθησίας, μια αποθέωση της δύναμης, μια προσέγγιση της τελειότητας. Ένα εκπληκτικό πολυθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς και χάρης που διεγείρει όλες τις αισθήσεις του θεατή, αναγνωρίζοντας το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα του στο συγκλονιστικό βίωμα και στην ευτυχία της καθημερινότητας του.

Και το αποτέλεσμα δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, αφού το iD είναι δημιούργημα του πολυβραβευμένου Cirque Éloize, της ομάδας που έδωσε διαφορετικό νόημα στην τέχνη του τσίρκου, του διάσημου συνόλου που ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο από το 1993, αποτελώντας μαζί με το Cirque du Soleil (σήμερα συνυπάρχουν πλέον ως συνεργαζόμενες και συγγενείς εταιρίες) τους δύο παγκόσμιους ηγέτες στην σύγχρονη τέχνη του τσίρκου αλλά και στα μεγάλα οικογενειακά θεάματα.

Το Cirque Éloize...
... εδώ και 20 χρόνια, εμπλουτίζει τα συναισθήματα εκατομμύριων θεατών, καταθέτοντας επί σκηνής μεγάλα αληθινά έργα τέχνης, δίνοντας αποστομωτικές απαντήσεις σε χρόνια ζητούμενα όπως ο συνδυασμός της υψηλής αισθητικής και ποιότητας με την μαζική διασκέδαση, της αυθεντικής δημιουργίας και έμπνευσης με την φαντασμαγορία και το ανυπέρβλητο θέαμα. Ταυτόχρονα, ανιχνεύει τις πανάρχαιες ακροβατικές τεχνικές και παραδόσεις και τις συνδυάζει με την πρωτοπορία και τις μοντέρνες φόρμες. Έτσι, το Cirque Éloize δημιουργεί μια νέα τέχνη, στην οποία το βασικό ζητούμενο είναι η καλλιτεχνική αρτιότητα, μια τέχνη που εκφράζει το σύγχρονο χαρακτήρα της με έναν καινοτόμο τρόπο αλλάζοντας όλα τα δεδομένα στο χώρο του θεάματος.

Το Cirque Éloize μετράει ήδη 10 πρωτότυπες παραγωγές και 4.000 παραστάσεις σε περισσότερες από 440 πόλεις και 40 χώρες. Έχει λάβει μέρος σε πολλά και σημαντικά διεθνή φεστιβάλ, ενώ με τις παραστάσεις του έχει «ξελογιάσει» κυριολεκτικά το Broadway και το West End. Παράλληλα, επιχειρώντας να προσδώσει στο έργο του έναν ουσιαστικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δημιούργησε το 2004 ένα στούντιο στο ιστορικό κτήριο του σταθμού Dalhousie στην καρδιά της παλαιάς πόλης του Μόντρεαλ, έναν χώρο καλλιτεχνικών συναντήσεων, έκφρασης και διαλόγου για την κοινότητα του τσίρκου, προσκαλώντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να το επισκεφθούν.

Με το iD λοιπόν, το Cirque Eloize δεν παρουσιάζει απλώς μία μεγαλειώδη παράσταση. Χάριν του υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, της πηγαίας έμπνευσης και της αχαλίνωτης φαντασίας των συντελεστών του, υπόσχεται στον θεατή μια σκηνική υπέρβαση, μια πρωτόγνωρη βιωματική εμπειρία που θα σημαδέψει την αισθητική του για πάντα.

Πληροφορίες
Χριστούγεννα στο Μέγαρο
με το φαντασμαγορικό Cirque Éloize
Μια συγκλονιστική σκηνική εμπειρία για όλους!

15 – 20 Δεκεμβρίου 2015
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
8 παραστάσεις

22- 26 Δεκεμβρίου 2015
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
5 παραστάσεις

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Αθήνα:
Τρίτη 15/12 20:00
Τετάρτη 16/12 20:00
Πέμπτη 17/12 20:00
Παρασκευή 18/12 20:00
Σάββατο 19/12 17:00 & 21:00
Κυριακή 20/12 12:00 & 17:00

Θεσσαλονίκη:
Τρίτη 22/12 20:30
Τετάρτη 23/12 20:30
Παρασκευή 25/12 20:30
Σάββατο 26/12 17:00 & 21:00
Διάρκεια παράστασης 2 ώρες (με διάλειμμα)

Προπώληση εισιτηρίων
Για την παράσταση της Αθήνας: στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στο megaron.gr | Για την παράσταση της Θεσσαλονίκης: στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο tch.gr

Τιμές εισιτηρίων:
Νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25 €*
Ζώνη Γ: 30 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 21 €)
Ζώνη Β: 40 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 28 €)
Ζώνη Α: 50 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 35 €)
Διακεκριμένη Ζώνη: 65 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 46 €)
* Τα εισιτήρια των 25 € διατίθενται μόνον στη Ζώνη Γ
Τα παιδικά εισιτήρια ισχύουν για παιδιά έως 12 ετών

Πληροφορίες για το κοινό
Τηλ.: 210 72.82.333 | www.megaron.gr

Παραγωγή:
www.lavris.gr
210 7258510

Έκθεση εικόνων

Hand to HandAerial Silk