«Ο Άνθρωπος με τις διασυνδέσεις» του Αλεξάντερ Γκέλμαν

«Ο Άνθρωπος με τις διασυνδέσεις» «Ο Άνθρωπος με τις διασυνδέσεις»

Η Εταιρεία Θεάτρου Ασύμβατο παρουσιάζει από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο ΆΛΜΑ, το έργο του Αλεξάντερ Γκέλμαν «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ».

Δύο ζωές αιχμάλωτες στο δέλεαρ της επιτυχίας και του κοινωνικού γοήτρου.
Δύο άνθρωποι, ο Αντρέϊ και η Νατάσα, είναι παγιδευμένοι στα θέλγητρα της εξουσίας και της άνετης ζωής που αυτή χαρίζει. Ζούνε μαζί σε έναν γάμο συμφέροντος, εξυπηρετώντας ο καθένας από την πλευρά του, την δική του ατομική ευμάρεια.
Εκείνος πολιτικός μηχανικός:
Εκείνη έξυπνη και φιλόδοξη:
Θύμα και των δυο- o Αλιόσα- το Παιδί τους.
Απολαμβάνουν τη δόξα και την πολυτέλεια της Ζωής.
Μετά από είκοσι χρόνια γάμο και μετά από ένα απρόσμενο γεγονός η φαινομενικά γαλήνια ζωή τους, αναποδογυρίζει και τους αναγκάζει να έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό. Η αλήθεια είναι πλέον αναπόφευκτη και αφήνει πίσω τα θεμέλια, του ήδη γκρεμισμένου γάμου τους.

«Πίσω από όλα κρύβονται άνθρωποι και αρχές»
«Έτσι γίνονται οι κρατικές δουλειές - Κράτος είναι αυτό - Αυτή είναι η στάνταρ Πρακτική - ο ένας εξυπηρετεί τον άλλο - κι όλοι μαζί κερδίζουμε - όλοι τα παίρνουμε - κι αυτοί που δεν τα παίρνουνε είναι απλώς ηλίθιοι.»

Ο εθισμός της εξουσίας θα θριαμβεύσει κατατροπώνοντας τα όποια σκιρτήματα της ανθρώπινης υπόστασης που εξεγείρεται. Έργο για δυο εγωιστές το χαρακτηρίζει ο Γκέλμαν. Το μόνιμο πρόβλημα στις σχέσεις γονιών και παιδιών, αλλά και στο ίδιο το ζευγάρι. Όλοι είμαστε συνένοχοι σ' έναν πλανήτη Φυλακής και ο καθένας μας είναι συνένοχος στον ακρωτηριασμό του άλλου.
Η μικρότητα, η ποταπότητα, ο κυνισμός, ο στενόκαρδος υπολογισμός θα βγούνε νικητές από τη μάχη τους με την ανθρωπιά. Γεύση πικρή. Και η ζωή συνεχίζεται ...
Σε μια κοινωνία υποκρισίας, οι κρατικοί μηχανισμοί δε λειτουργούν χωρίς διασυνδέσεις μίζες και ρουσφέτια παντός είδους,- ενώ αγάπη και ηθική εξαφανίζονται, μετατρέποντας τον άνθρωπο σε ένα αδίστακτο όν. Μήπως όμως όχι για όλους;

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Μετάφραση: Άλκης Δελαντώνης (από το αγγλικό κείμενο του Stephen Mulrine)
  • Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
  • Φωτισμοί: Σπύρος Κάρδαρης
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Celestine Μαργαρώνη

ΔΙΑΝΟΜΗ:

  • Αντρέι Γκλάντωφ: Γιώργος Χριστοδούλου
  • Νατάσα Γκλάντωφ: Νόνη Ιωαννίδου

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«Ο Άνθρωπος με τις διασυνδέσεις»
του Αλεξάντερ Γκέλμαν

Εταιρεία Θεάτρου Ασύμβατο

Έναρξη : Δεύτερα 30 Νοεμβρίου 2015
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα : 21:15
Τρίτη : 21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος 10 €
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 80 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ
Αγίου Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15 – 17, Αθήνα
Τηλέφωνο : 210-5220100

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Animals» Ο Ιάσονας και το Χρυσόμαλλο Δέρας »