«Ένας ανεπαίσθητος πόνος» Του Χάρολντ Πίντερ

«Ένας ανεπαίσθητος πόνος» «Ένας ανεπαίσθητος πόνος»

To ΕσωΘέατρο γιορτάζει τα δέκα χρόνια λειτουργίας του και προγραμματίζει για τη χειμερινή περίοδο 2015-2016 το έργο του Χάρολντ Πίντερ, «ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΝΟΣ» σε σκηνοθεσία Τάσου Προύσαλη από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Σ’ αυτά τα δέκα χρόνια λειτουργίας το ΕσωΘέατρο δούλεψε με σημαντικούς σκηνοθέτες, συνεργάστηκε με καταξιωμένους αλλά κυρίως με νέους ηθοποιούς, ενώ έδωσε την ευκαιρία και σε σπουδαστές απ’ το studio που λειτουργεί στον χώρο του, να συμμετάσχουν στις παραστάσεις του κατορθώνοντας να γίνει ένας θεατρικός τόπος έκφρασης.

Το «ΕΝΑΣ ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΟΣ ΠΟΝΟΣ» γράφτηκε το 1958 και είναι ένα από τα πρώτα θεατρικά έργα του Χάρολντ Πίντερ.
Ένα πιντερικό τρίγωνο επί σκηνής... O Έντουαρντ και η σύζυγός του Φλώρα, που διάγουν ένα φαινομενικά όμορφο βίο στην αγροικία τους στην αγγλική εξοχή κι ένας άγνωστης ταυτότητας σπιρτοπώλης που στέκει έξω απ΄ την πόρτα τους. «Ποιος είναι;»... «τι θέλει;»...‧ η αλλόκοτη παρουσία και οι αδιόρατες προθέσεις του γεννούν ερωτηματικά και ερμηνεύονται τελείως διαφορετικά από τα δύο μέλη του ζευγαριού. Ο Έντουαρντ ερμηνεύει τον παράξενο άντρα ως απειλή, ως εισβολή στον προσωπικό του χώρο, στο έχειν και στο είναι του, το οποίο σιγά - σιγά κι ανεπαισθήτως καταρρακώνεται, ώσπου τελικά, διαλύεται ολοσχερώς. Η Φλώρα απ’ την άλλη, εκλαμβάνει την παρουσία του σπιρτοπώλη ως μία νέα συνθήκη, μία γοητευτική πρόκληση στην οποία, απ’ ότι φαίνεται, θα ανταποκριθεί χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, θα μπορέσει να προσαρμοστεί ή ακόμα και ν’ ανθίσει... Η πραγματικότητα ποτέ δεν γίνεται αντιληπτή με τον ίδιο τρόπο απ’ όλους...

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σκηνοθεσία-σκηνική σύνθεση: Τάσος Προύσαλης
  • Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος
  • Kατασκευή μάσκας: Αλέξανδρος Λόγγος
  • Ζωγραφική σκηνικού: Στράτος Σαραντίδης
  • Κοστούμια: Λίτσα Τρωϊάνου
  • Μουσική επιμέλεια-Μετάφραση: Ναταλία Τζήμα
  • Καλλιτεχνική επιμέλεια εντύπων: Γιώργος Γεωργιάδης
  • Βοηθός σκηνοθέτη-φωτογραφίες: Χρύσα Διαμαντάκη

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Μέλανι Μαρχάινε, Γιάννης Μοσχίδης, Βασιλική Λαΐνη.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«Ένας ανεπαίσθητος πόνος»
Του Χάρολντ Πίντερ

Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Μέρες και ώρες παραστάσεων :
Παρασκευή: 21:30
Σάββατο: 21:30
Κυριακή: 20:30

Τιμές εισιτηρίων :
Γενική είσοδος:10 €
Φοιτητικό 8 €
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά

Εσωθέατρο
Ακταίου 3, Θησείο
(πλησίον σταθμού του Ηλεκτρικού)
Τηλ : 2103410224

Έκθεση εικόνων