«Αρκετά πια με την Αντέλα»

Αρκετά πια με την Αντέλα Αρκετά πια με την Αντέλα

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου έως τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2014 και Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, για 8 μόνο παραστάσεις, το θεατρικό έργο του Δημήτρη Καρατζιά «Αρκετά πια με την Αντέλα», σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ.

Μια φανταστική συνέχεια της ιστορίας του Σπιτιού της Μπερνάρντα Άλμπα, του F. G. Lorca - που προσφέρει τη δυνατότητα μιας πολυπόθητης εξιλέωσης, μιας αναγκαίας εξομολόγησης μέσα από την υποκειμενική αφήγηση της κεντρικής του ηρωϊδας.

Η παρεξηγημένη Μαρτύριο 30 χρόνια μετά το θάνατο της μικρότερης αδερφής της, Αντέλα, σπάει τη σιωπή της και ξετυλίγει αργά και βασανιστικά το κουβάρι των τύψεων και των ενοχών που την καταδιώκουν. Επισκέπτεται ξανά τον τόπο και τον χρόνο του εγκλήματος, αναπαριστά, βήμα βήμα, τα γεγονότα και αναζητά την κάθαρση μέσα από ένα επώδυνο ταξίδι μνήμης.

Λίγα λόγια για το έργο:

30 χρόνια μετά το τραγικό γεγονός που σφραγίζει το φινάλε του κλασσικού αριστουργήματος του F.G. Lorca, Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα, συναντάμε τη Μαρτύριο πάνω από το νεκροκρέβατο της μητέρας της. Μοναδική απόγονος της «καταραμένης οικογένειας», άγρυπνος φύλακας ενός σκοτεινού μυστικού και ηθική αυτουργός μιας αυτοκτονίας με αίμα αδελφικό, η Μαρτύριο έχει καταδικαστεί να ζει κλεισμένη σ' ένα σπίτι, βυθισμένο σε μια θάλασσα πένθους, όπου οι φωνές και οι ανάσες αντηχούν ακόμα, το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια, οι τύψεις κρατούν τα βλέφαρα ανοιχτά και την ψυχή ανήσυχη.
Η απροσδόκητη «εισβολή» μιας νεαρής κοπέλας στο σκοτεινό σπίτι των Άλμπα, το οποίο έχει πλέον αποκτήσει μυθικές διαστάσεις για τους κατοίκους της κλειστής

κοινωνίας, γίνεται η αφορμή να ανοίξει το επτασφράγιστο κουτί της Πανδώρας,
που θα παρασύρει τελικά και τις δύο σε μια δίνη επιστροφής στο παρελθόν, ξαναζωντανεύοντας στιγμές και πρόσωπα που «ξεκολλάνε» από τους τοίχους του
σπιτιού, και ξεχύνονται ορμητικά στο παρόν αποκαλύπτοντας μυστικά και ψέματα, καταπιεσμένα ένστικτα, και απαγορευμένα πάθη.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

  • Κειμένο: Δημήτρης Καρατζιάς
  • Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Σεβίνα Μαραγκού
  • Πρωτότυπη Μουσική σύνθεση: Μάνος Αντωνιάδης
  • Σκηνικά: Αριάδνη Βοζάνη
  • Κοστούμια: Miltos Couture
  • Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
  • Βίντεο παράστασης / teaser: Νίκος Λιβαθινός
  • Φωτογραφίες: Νικολέττα Γιαννούλη
  • Σχεδιασμός αφίσας: Ειρήνη Κουμπαρούλη
  • Παραγωγή: Καλλιτεχνικές Επιχειρήσεις "BackUp"

ΔΙΑΝΟΜΗ:

  • Αθηνά Τσιλύρα (Μαρτύριο)
  • Νίκη Αναστασίου (Πόνθια)
  • Σεβίνα Μαραγκού (Αγκούστιας)

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΛΑ»

Από τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 για 8 μόνο παραστάσεις μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Δευτέρα 21:00
Τρίτη 21:00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Ανέργων/ΑΜΕΑ: 5 ευρώ

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -21:00)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1