Ζέβρα Πυτζάμα

Ζέβρα Πυτζάμα Ζέβρα Πυτζάμα

Μετά τη Λιλιπούπολη, η Μαριανίνα Κριεζή και η Άννα Παναγιωτοπούλου πάλι μαζί στη «Ζέβρα Πυτζάμα». Στο ρόλο του Κακού Λευκού ο Μιχάλης Μαρίνος (διπλή διανομή). Από 30 Μαρτίου 2014 έως Κυριακή 13 Απριλίου 2014, ξανά στο θέατρο Badminton, για λίγες παραστάσεις.

Ένα οικολογικό, μουσικό παραμύθι για παιδιά, και για τους μεγάλους, ένα μελωδικό μονοπάτι επιστροφής στην αθωότητα: στην εποχή που πιστεύαμε πως όταν θα μεγαλώναμε, το να αλλάξουμε τον κόσμο θα ήταν για μας παιχνίδι. Αυτό ακριβώς το παιχνίδι είναι το θέμα της παράστασης.

Βιότοπος της Χαδιαρόπαπιας και του Άγγουρου- Κάγκουρου, βοσκότοπος του Γαϊδαρέλου της Πόλης που φορτώνεται αυτοβούλως όλες τις σκοτούρες των μεγάλων αλλά και νεραϊδότοπος κατά τη Μυθολoγία του Μετρό, ο Παιδότοπος των Άστρων δεν έχει σύνορα: εκτείνεται από τα Δάση των Κλασικών Παραμυθιών ως την Αρκτική, όπου η αφοσίωση μιας φώκιας σε ένα ναυαγό έχει γίνει διεθνής ναυτικός θρύλος.

Στον Παιδότοπο των Άστρων, τα πεφταστέρια, πέφτοντας, μεταμορφώνονται σε μια παρέα παιδιών που παίζουν και τραγουδάνε τη ζωή. Ενσαρκώνοντας τους ήρωες των αυτοσχέδιων παιχνιδιών τους καθώς και των τραγουδιών που επινοούν, αγωνίζονται να σώσουν το μαγευτικό αυτό τοπίο της φαντασίας τους που απειλείται με εξαφάνιση από τον πιο επικίνδυνο εισβολέα: τον Κακό Λευκό. Τον κομπιναδόρο «που το χρήμα προσκυνάει και τον κόσμο κυβερνάει». Τον άπληστο Κακό Λευκό που «ακόμα και των Άστρων τον Παιδότοπο σκοπεύει να τον κάνει ρημαδότοπο» έχοντας ήδη καταστρέψει τον πλανήτη «για λόγους κερδοσκοπικούς». Αυτόν που τρέμει μην έρθει κάποτε η πιο ευοίωνη από όλες τις μέρες, η μέρα που θα καταργηθεί παγκοσμίως το χρήμα, η όγδοη μέρα της βδομάδας που λέγεται Πιτσικαρδή.

Αντίποδας του Κακού Λευκού, ο Μαέστρος της (ζωντανής) ορχήστρας αλλά και Ντιλιβεράς της Χαράς «οδηγεί μια Μουσικλέτα πολυφωνική που αντί να καίει βενζίνη καίει μουσική». Και, μαχητικό μέλος της παρέας των παιδιών, ένα ευφάνταστο κορίτσι της πόλης: η Ρία -δηλαδή η Καβαλαρία Ρουστικάνα (έτσι τη λένε στα όνειρά της!) που φτάνει στον Παιδότοπο των Άστρων αποδρώντας, κατά τη συνήθειά της, από την πραγματικότητα, καβάλα στην αγαπημένη της ζέβρα που έχει κόκκινες ρίγες γι' αυτό και τη λένε Πυτζάμα.

Από τοτεμικό ζώο της Ρίας, η Ζέβρα Πυτζάμα εξελίσσεται σε προστατευτικό τοτέμ όλης της παρέας αλλά και των θεατών: «Ζέβρα Πυτζάμα, χλιμίντριζε ψυχή μας παιδική να μη χαθούμε μέσα στη ζωή» ας τραγουδήσουμε λοιπόν κι εμείς οι μεγάλοι νικώντας μαζί με τα παιδιά τον Κακό Λευκό, αν όχι στη ζωή, τουλάχιστον στο θέατρο: Σε μια παράσταση που θα μας υπενθυμίσει πως, εν τέλει «περιουσία μας είναι μονάχα η φαντασία μας».

H μουσική παράσταση «Ζέβρα Πυτζάμα» σηματοδοτεί την επανένωση της Μαριανίνας Κριεζή με την Άννα Παναγιωτοπούλου, βασικών δημιουργών της θρυλικής Λιλιπούπολης. Η Μαριανίνα Κριεζή έχει γράψει τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών, ο Διονύσης Τσακνής έχει συνθέσει τη μουσική, διευθύνει την ορχήστρα της παράστασης και υποδύεται τον «Ντιλιβερά της Χαράς», η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός έχουν αναλάβει τη σκηνοθεσία, ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης τα σκηνικά, η Αναστασία Αρσένη τα κοστούμια, η Ελευθερία Ντεκώ τους φωτισμούς, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο Μιχάλης Αδάμ.

Πρωταγωνιστής της παράστασης, ο Κακός Λευκός Μιχάλης Μαρίνος και μαζί τους είκοσι πέντε ακόμη ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 • Κείμενο – Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή
 • Μουσική: Διονύσης Τσακνής
 • Σκηνοθεσία: Άννα Παναγιωτοπούλου, Φωκάς Ευαγγελινός
 • Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Γιάννης Μουρίκης
 • Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
 • Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
 • Παραγωγός: Μιχάλης Αδάμ

Πρωταγωνιστούν:
Μιχάλης Μαρίνος
και οι: Μαριάννα Πολυχρονίδη Σπύρος Παππάς Αντιγόνη Ψυχράμη
Κωνσταντίνος Φάμης Βανέσα Αδαμοπούλου Αδάμ Τσαρούχης
Κωνσταντίνος Καϊκής Ελίνα Μάλαμα Νικορέστης Χανιωτάκης
Στράτος Λύκος Βερόνικα Δαβάκη Γιάννης Σοφολόγης
Ιώβη Φραγκάτου Παναγιώτης Γουρζουλίδης Στέλλα Βογιατζάκη
Μελίνα Ντούσικου Αντώνης Παναγόπουλος

«Μουσικλετιστής» και διευθυντής ορχήστρας ο Διονύσης Τσακνής

Oρχήστρα

 • Δημήτρης Μπαρμπαγάλας : κιθάρα
 • Δήμος Πολυμέρης : ακορντεόν
 • Στέφανος Δημητρίου: τύμπανα
 • Δημήτρης Φροσύνης: μπάσο
 • Αντώνης Ανδρέου: τρομπόνι
 • Μάνος Θεοδοσάκης: τρομπέτα
 • Δημήτρης Καραγιάννης: φλάουτο, κλαρίνο, σαξόφωνο

Πληροφορίες
Ζέβρα Πυτζάμα
ξανά στο θέατρο Badminton
για λίγες παραστάσεις

Στο ρόλο του Κακού Λευκού:
Μιχάλης Μαρίνος

Μέρες και ώρες παραστάσεων:
από Κυριακή 30 Μαρτίου έως Κυριακή 13 Απριλίου 2014
Κάθε Σάββατο στις 15:00 και κάθε Κυριακή στις 11:30 & στις 15:00

Τιμές εισιτηρίων:
Α' ζώνη: 12 ευρώ/ Β' ζώνη: 10 ευρώ
Προπώληση: abcd.gr | viva.gr | 210 8840600 |
Καταστήματα Public, Παπασωτηρίου & Seven Spots

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης