«Don Giovanni» του Λορέντζο Ντα Πόντε, στο Θέατρο Άσκηση

Το Θέατρο του Μαρτίου και ο Θωδ Εσπίριτου παρουσιάζουν από Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 και για δύο περίπου μήνες το κείμενο του Λορέντζο Ντα Πόντε (Lorenzo Da Ponte) «Don Giovanni», στο Θέατρο Άσκηση (Φραγκούδη 18-20, κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Καλλιθέα, τηλ: 210 92.36.992).

Το έργο παρουσιάζεται με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.

To κείμενο, γνωστό από την όπερα του Μότσαρτ, αποτελεί ένα διαρκές παιχνίδι παραπλάνησης και εξαπάτησης όπου η μεταμφίεση και η ανταλλαγή ταυτοτήτων παίζουν τον κύριο ρόλο.

Ο Ντον Τζιοβάννι, αριστοκράτης ή «διεφθαρμένος υλιστής», ταράζει με τις ερωτικές του περιπέτειες τη συντηρητική κοινωνία της εποχής. Αεικίνητος, με ακόρεστη πείνα, διατρέχει την Ευρώπη για νέα σάρκα, παγιδεύει το θύμα του με υποσχέσεις και προσφέρει εκείνο για το οποίο το θύμα του πάσχει από ανεξέλεγκτη δίψα.

Τα θύματά του δεν έχουν συγκεκριμένη ταξική προέλευση, εθνικότητα, ηλικία ή σωματικό τύπο. Οποιοδήποτε θηλυκό τού κάνει. Ωστόσο φαίνεται πως ο βαθμός δυσκολίας για την κατάκτηση του θύματος κάνει το παιχνίδι πιο ενδιαφέρον και ο Ντον Τζιοβάννι καταφεύγει σε οποιοδήποτε μέσον προκειμένου να πετύχει το σκοπό του. Δεν διστάζει να εισβάλλει κρυφά σε γυναικείους κοιτώνες, να τάξει γάμο, να χωρίσει ζευγάρια. Κάθε τι είναι μέσον για την επίτευξη των στόχων του. Είναι ελευθεριάζων, υβριστής, είρων, κυνικός, ακόλαστος, βέβηλος, άθεος. Είναι η πέτρα του σκανδάλου σε μία κοινωνία αρχών, όπου η υποκρισία έχει άτυπα αναγορευτεί σε υπέρτατη αρχή.

Don_Giovanni2

Τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Θεόδωρος Εσπίριτου, ενώ τη μουσική έχει γράψει ο Χρίστος Θεοδώρου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Μάρκελλος, Προμηθέας Nerattini-Δοκιμάκης, Ράνια Φουρλάνου, Κωνσταντίνος Καφετζής, Κατερίνα Μπαλαμώτη, Δάφνη Καφετζή, Γιώργος Κωτσάκος.

Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης

Don_Giovanni3_copyΠληροφορίες:

Χώρος: Θέατρο Άσκηση, Φραγκούδη 18-20, Καλλιθέα, τηλ: 210-9236.992, www.askisistheatre.gr

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15μ.μ, Τετάρτη στις 6.15μ.μ.

Εισιτήρια: 15 ευρώ, 10 φοιτητικό, ατέλειες

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6977-467.274 και 210 92.36.992.

Διάρκεια παράστασης: 100 λεπτά

Θέσεις θεάτρου: 40

Με την υποστήριξη του Centro Linguistico Dante Alighieri.

Πληροφορίες Τύπου-Επικοινωνία:

Δέσποινα Ερρίκου, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.
Κληρώσεις: 09/01/11 και 16/01/11