Για μια Φούχτα Μπάμιες - Οικολογική σάτιρα του Ευγένιου Τριβιζά

Η Θεατρική Εταιρεία «Σκαραβαίοι» μετά την τεράστια καλλιτεχνική κι εμπορική επιτυχία που γνώρισε το καινούργιο έργο του Ευγένιου Τριβιζά «ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΜΠΑΜΙΕΣ», το οποίο παρουσιάστηκε το χειμώνα 2009-2010 στο θέατρο «ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131» και το καλοκαίρι 2010 σε πανελλαδική περιοδεία, ανεβάζει την παράσταση στο ίδιο θέατρο για δεύτερη χρονιά από τις 21 Νοεμβρίου έως την Κυριακή του Θωμά.

«ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΜΠΑΜΙΕΣ»

Οικολογική σάτιρα του Ευγένιου Τριβιζά

Στο νέο αυτό έργο, που έγραψε ύστερα από παραγγελία των ΣΚΑΡΑΒΑΙΩΝ, ο Ευγένιος Τριβιζάς ασχολείται για πρώτη φορά στη θεατρική του καριέρα με το θέμα της καταστροφής της πανίδας του δάσους από την αλόγιστη ανάπτυξη και τον «πολιτισμό».

Το ευρηματικό αυτό έργο στηρίζεται στην ανατροπή του παραδοσιακού μύθου της Κοκκινοσκουφίτσας και του Λύκου, όπου οι παλιοί θύτες γίνονται σήμερα τα θύματα. Η ανατροπή των παλαιών ισορροπιών συνύπαρξης των όντων και η παράλογη διατάραξη του οικοσυστήματος επιβάλλει και τη νέα ανάγνωση των μύθων.

mpamiesΌπως το 1993 με τα «Τρία Μικρά Λυκάκια» του ο Τριβιζάς αναποδογύρισε το μύθο κι έκανε best seller στην Αμερική, έτσι και στο «Για μια φούχτα μπάμιες» αντιστρέφει τους ρόλους του καλού και του κακού: η εύθραυστη Κοκκινοσκουφίτσα των αδελφών Γκριμ εμφανίζεται εδώ πανίσχυρη, με γνώσεις ζίου ζίτσου και ατομικό μηχανάκι για τις μετακινήσεις της. Οι δύο φτωχοί λύκοι του ερημωμένου δάσους καλούνται με αντιμισθία «μια φούχτα μπάμιες» να γίνουν σεκιουριτάδες στη φυτεία του κυνηγού μπαμπά της.

Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου τρόπου σκέψης στα νεαρά άτομα, την απεξάρτησή τους από τα στερεότυπα και την ευαισθητοποίησή τους στα σύγχρονα προβλήματα και τον κίνδυνο ολοκληρωτικής αλλοίωσης του πλανήτη. Αποφεύγει συνειδητά το διδακτικό ύφος και ξετυλίγεται με την ευφορία μιας τρελής σάτιρας, που θυμίζει ατμόσφαιρα τσίρκου.

HOUFTA_BAMIES_8SEL_2010-1H παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της «WWF», της «Καλλιστώ», πραγματοποιείται με την στενή συνεργασία της «Αρκτούρος» και είναι δοκιμασμένη με επιτυχία σε παιδιά από 2 ½ ετών έως και μεγάλους εφήβους.

Σημειωτέον ότι η επίσημη πρεμιέρα του έργου δεν δόθηκε πέρισυ λόγω ιδιαζόντων συνθηκών και θα δοθεί κατά τη νέα σεζόν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Κώστας Ν. Φαρμασώνης

Σκηνικά: Λέα Κούση

Κοστούμια: Τζωρτζίνα Κωστοπούλου

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

Χορογραφίες: Έφη Καρακώστα.

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης):

Νίκος Γκεσούλης, Θοδωρής Προκοπίου, Σουζάνα Βαρτάνη, Δημήτρης Αντωνιάδης, Μαρία Καμακάρη, Αντώνης Χαντζής, Λεωνίδας Αργυρόπουλος, Κώστας Αυλωνίτης, Γιώργος Σουξές.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131», ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Πειραιώς 131, Γκάζι, τηλ.210-3426802

Κάθε Κυριακή: 11:15π.μ

Καθημερινά: Για σχολεία

Εισιτήριο 15?, Γκρουπ 12.50?.

Καθημερινά για σχολεία ώρα 10:00.

Εισιτήριο 8?.

Διάρκεια : 90 Λεπτά

Οι Κυριακάτικες παραστάσεις για το κοινό αρχίζουν στις 21 Νοεμβρίου 2010 και τελειώνουν την Κυριακή του Θωμά.

Οι παραστάσεις για τα σχολεία αρχίζουν στις 19 Οκτωβρίου 2010 και τελειώνουν 31 Μαΐου 2011.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ»

Φρύνης 46, 11633 Αθήνα

Τηλ. & Fax 210 7510171, Κιν.6936887881

website: www.skaravaioi.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την Πρεμιέρα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.