Rock The Ballet

Κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, μία σύγχρονη, γεμάτη ενέργεια και αισθησιακή παράσταση χορού με beat μουσική και? προβοκατόρικες χορογραφίες περνάει σαν καταιγίδα από Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία με το κοινό να παραληρεί και τους κριτικούς να γράφουν διθυραμβικές κριτικές! To Rock the Ballet είναι μια δημιουργία του Rasta Thomas, σολίστ του κλασικού μπαλέτου, που αποφάσισε να πετάξει τα «σφιχτά» κολάν, να ξεχάσει τον Τσαϊκόφσκι και τον Προκόφιεφ και να ξετυλίξει το απαράμιλλο ταλέντο του χορεύοντας στους ροκ ρυθμούς των U2 ή των Black Eyed Peas! Με την Adrienne Canterna να υπογράφει τις περισσότερες χορογραφίες και τους Bad Boys of Dance στη σκηνή, ο Rasta Thomas παρουσιάζει, όπως λέει ο ίδιος, το «μπαλέτο του 21ου αιώνα», όπου οι παραδοσιακές τεχνικές του κλασικού μπαλέτου συνυπάρχουν και «ανακατεύονται» με τις δυναμικές, γεμάτη ένταση κινήσεις του σύγχρονου χορού, τις δύσκολες και επικίνδυνες ακροβασίες της ενόργανης γυμναστικής, αλλά και τις ρυθμικές φιγούρες του hip hop.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, το Rock the Ballet έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 450 sold out παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, ξεσηκώνοντας πάνω από 250.000 θεατές!!!

Τα sexy και γυμνασμένα «κακά» αγόρια» της ομάδας του Rasta Thomas μεταξύ άλλων χορεύουν τα: I gotta feelin' - Black Eyed Peas, With or Without You ? U2, We will Rock You ? Queen, Billy Jean ? Michael Jackson, When Doves Cry ? Prince, American Woman ? Lenny Kravitz, Viva La Vida ? Coldplay κ.ά.

RASTA THOMAS
(Σκηνοθέτης/Ιδρυτής/Χορευτής)

Ο Rasta Thomas γεννήθηκε στο San Francisco της Καλιφόρνια το 1981 και μεγάλωσε στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Σπούδασε στην παγκοσμίου φήμης Ακαδημία Κίροφ της Ουάσιγκτον και ως έφηβος έγραψε ιστορία στους διαγωνισμούς χορού με βραβεία που συμπεριλαμβάνουν το Special Jury Prize από το Διεθνή Διαγωνισμό Χορού στο Παρίσι το 1994, το Χρυσό Μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Μπαλέτου στη Βάρνα το 1996 στη κατηγορία εφήβων και το Χρυσό Μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών στο Jackson, MS USA-IBC. Το 1995 έγινε μέλος του Le Jeune Ballet de France και το 1997 κλήθηκε ως Κύριος Χορευτής στο Hartford Ballet. Έχει συνεργαστεί με πολλά σχήματα χορού, όπως τα: American Ballet Theatre, Victor Ullate Ballet of Spain, National Ballet of China, Joffrey Ballet, Lines Contemporary Ballet, Complexions Contemporary Ballet, Lar Lubovitch Dance Company και Pacific Northwest Ballet. Το 2001 ήταν ο πρώτος Αμερικάνος που έγινε μέλος των Μπαλέτων Μαρίνσκι (πρ. Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, ενώ στη συνέχεια, το 2003 ήταν ο πρώτος solist στο Dance Theatre of Harlem. Έχει χορέψει πολλούς ρόλους, όπως "Albrecht" στο Giselle, "Basilio" στο Δον Κιχώτη, "Ali" στο Le Corsaire, και σε έργα των Balanchine, Jerome Robbins, Debbie Allen, Ulysses Dove και Jerry Mitchell.

ROCK_THE_BALLET-1

Ο Rasta, επίσης, έχει εμφανιστεί σε αρκετά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ, στα Academy Awards, σε διαφημιστικό για τη διεθνή καμπάνια του GAP, καθώς και στην ταινία «One Last Dance» όπου πρωταγωνιστούσε ο Patrick Swayze. Έχει χορέψει στο Λευκό Οίκο για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και άνοιξε την παράσταση της Aretha Franklin στο διάσημο Apollo Theater του Χάρλεμ. Το 2005, ο Rasta πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «Movin' Out» της Twyla Tharp στο Broadway, ενώ το 2007 χόρεψε ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης τον ομώνυμο ρόλο στο «Othello» με το American Ballet Theatre. Ο Rasta είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της ομάδας "Bad Boys of Dance" και το 2008 δημιούργησε μαζί με την Adrienne Canterna το «Rock The Ballet».

Τα είδωλα του Rasta Thomas

Ο Mikhail Baryshnikov θεωρείται ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του 20ου αιώνα. Σε ηλικία 18 ετών ήταν ήδη πρωταγωνιστής στα μπαλέτα Κίρωφ και το 1974 μετανάστευσε από την πρώην Σοβιετική Ένωση στη δύση. Ο Baryshnikov έχει διακριθεί για πολλά δικά του έργα καθώς και για την προώθηση του μοντέρνου χορού και είναι σήμερα ένας από τους διασημότερους σύγχρονους χορευτές μπαλέτου.

Ο Bruce Lee δεν ήταν μόνο ένας χαρισματικός ηθοποιός αλλά και ίσως ο μεγαλύτερος expert του 20ου αιώνα στις πολεμικές τέχνες. Το Κουνγκ Φου του χαρακτηριζόταν από απαράμιλλη τεχνική τελειότητα, απίστευτη ταχύτητα και χορευτική άνεση.

Το ταλέντο του Desmond Richardson αποκαλύφθηκε όσο ήταν ακόμα μαθητής στο New York High School for the Performing Arts. Στη συνέχεια χόρεψε με πολλά διάσημα σχήματα χορού, όπως, μεταξύ άλλων, τις Swedish Opera Ballet, Washington Ballet, Teatro alla Scala και San Francisco Ballet. Έχει συνεργαστεί ως χορευτής και χορογράφος με διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Michael Jackson, Prince, Aretha Franklin και Madonna.

Ο Michael Jackson, ο Βασιλιάς της Ποπ, είχε ένα ιδιότυπο και αλάνθαστο χορευτικό στυλ, με σήμα κατατεθέν το γυαλιστερό γάντι, τις άσπρες κάλτσες, το μαύρο καπέλο και το μοναδικό Moonwalk του.

Ο Carlos Acosta γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας το 1973. Χάρη στον πατέρα του που τον πίεσε να πάει στο μπαλέτο, είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους χορευτές και χορογράφους σύγχρονου χορού. Έχει χορέψει διεθνώς με πολλές ομάδες χορού όπως, μεταξύ άλλων, οι English National Ballet, Royal Ballet in London και Paris Opera Ballet.

Ο Savion Glover ξεκίνησε να χορεύει κλακέτες στο «The Tap Dance Kid» στο Broadway σε ηλικία 12 ετών και καινοτόμησε στον τομέα αυτό συνδυάζοντας στις κλακέτες την τζαζ με το φανκ. Το show «Bring in Da Noise, Bring in Da Funk» (1995) και η επιτυχημένη, μακρόχρονη πορεία του στο Broadway είναι αυτά που τονέκαναν διάσημο και του εξασφάλισαν ένα βραβείο Tony στην κατηγορία Καλύτερου Χορογράφου.

Ο Tetsuya Kumakawa ήταν ο πρώτος Ασιάτης χορευτής που εντάχθηκε στο ένδοξο Royal Ballet Company το 1989 και λίγους μήνες αργότερα, σε ηλικία 17 ετών, αποτελούσε το νεαρότερο σολίστα. Το 1999 ίδρυσε το K-Ballet-Company με ένα ρεπερτόριο που συμπεριλαμβάνει κλασικό και σύγχρονο χορό. Ο Tetsuya Kumakawa θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους εκπροσώπους του σύγχρονου χορού.

ROCK_THE_BALLET-2

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ROCK THE BALLET 10 - 13 Νοεμβρίου 2010
Θέατρο Badminton
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 10, 11, 12 & 13 Νοεμβρίου 2010 στις 21:00

Τιμές Εισιτηρίων

TET-ΠΕΜ Α ζώνη: 45? Β ζώνη: 35? Γ ζώνη: 25? Δ ζώνη: 15? ΦΟΙΤ.: 10?
ΠΑΡ-ΣΑΒ Α ζώνη: 50? Β ζώνη: 40? Γ ζώνη: 30? Δ ζώνη: 20? ΦΟΙΤ.: 15?
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 21-8840600, WWW.TICKETNET.GR ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ PUBLIC

 

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση Για την πρεμιέρα 10/11!

Κλήρωση 8/11