Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι του Bernard-Marie Kolt?s

Το έργο "Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι" του Bernard-Marie Kolt?s μετά τις πετυχημένες μεταμεσονύκτιες παραστάσεις στη μικρή σκηνή του Θεάτρου ΧΩΡΑ (16 Απριλίου ? 08 Μαϊου 2010), συνεχίζει στην ίδια σκηνή και για 4 επιπλέον παραστάσεις (Δευτέρα 17 / Τρίτη 18 Μαϊου & Δευτέρα 24 / Τρίτη 25 Μαϊου 2010, στις 21:30μ.μ.

Το Έργο:

Στις παρυφές μιας πόλης, σε κάποια χώρα της Δύσης, συναντιούνται ένας Ντήλερ ικανός να πραγματοποιήσει κάθε επιθυμία και αποφασισμένος να πουλήσει οπωσδήποτε κάποιο πράγμα κι ένας υποψήφιος Πελάτης που ισχυρίζεται ότι δεν επιθυμεί απολύτως τίποτε κι ούτε βέβαια είναι διατεθειμένος κάτι να αγοράσει. Έτσι αρχίζει μια μονομαχία λόγου και επιχειρημάτων για το δίκαιο του καθενός, ένα παζάρι για το ποιος θα υποχωρήσει πρώτος και ένα κωμικό παιχνίδι πάνω στην έννοια της Αγοράς, που θα φτάσει μέχρι τα πρόθυρα πολέμου.

Γραμμένο το 1987 το θρυλικό αυτό κείμενο αποτελεί ένα από τα διασημότερα και πιο αγαπημένα στην Ελλάδα έργα του Γάλλου συγγραφέα. Στο θέατρο ΧΩΡΑ μια ομάδα νέων καλλιτεχνών αναλαμβάνει να ανεβάσει το έργο ως μια τραγικωμωδία της Αγοράς. Αντικείμενο προς πώληση δεν υπάρχει αλλά δεν έχει και σημασία, αυτό που μετράει είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι, αυτό που δίνει νόημα στον κόσμο είναι η συναλλαγή και η διαιώνισή της ως γενεσιουργός δύναμη της ανάπτυξης. Το έργο σκηνοθετεί για δεύτερη φορά μετά το 2005 (Βερολίνο, Θέατρο ΒΑΤ) ο Ανέστης Αζάς, αυτή τη φορά με δύο εξαιρετικούς Έλληνες ηθοποιούς, τον Άρη Τσαμπαλίκα και τον Στάθη Κόκκορη, που αναλαμβάνουν τους αρχετυπικούς για τον πολιτισμό μας ρόλους του Πωλητή και του Πελάτη αντίστοιχα.

 

Πληροφορίες:

Χώρος: Μικρή Σκηνή Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20, Κυψέλη

Tηλ.: 210 8673945

Ημερομηνίες: Δευτέρα 17 / Τρίτη 18 Μαϊου & Δευτέρα 24 / Τρίτη 25 Μαϊου 2010, 21:30μ.μ

Τιμή εισιτηρίου: 15? και 10? (Φοιτητικό). Διάρκεια: 1 ώρα.

cotton_fields_sampleA_copy

Στην Μοναξιά των Κάμπων με Βαμβάκι του Bernard-Marie Kolt?s

Συντελεστές:
Μετάφραση:Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία Ανέστης Αζάς
Σκηνογραφία/ Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Δραματουργική Συνεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου
Φωτισμοί : Ανέστης Αζάς- Ελένη Στρούλια
Βοηθός Σκηνογράφου :Ζαϊρα Φαληρέα
Φωτογραφίες :Χρήστος-Σταύρος Βλαχάκης
Παίζουν:
Ντήλερ: Άρης Τσαμπαλίκας
Πελάτης: Στάθης Κόκκορης
Παραγωγή: Hippo (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία)
Επικοινωνία: Βούλα Παλαιολόγου | 210 3453896 & 6945491555

To Art magazine δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag Ticketing System θα σας ενημερώσει για το αν είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού.