Η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα

Η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα Η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα

Ο αρχαιολογικός χώρος και το Μουσείο της Τροίας, στην γειτονική μας χώρα, αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για όλους όσους, Έλληνες ή άλλους επισκέπτες, ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τον τόπο της Ιστορίας και του μύθου, αναπολώντας τις μορφές που, πρώτος ζωντάνεψε, ο Όμηρος και που επανέρχονται και μας μαγεύουν σε βιβλία, θεατρικά έργα και ταινίες. Αυτή την φορά η Τροία ταξιδεύει στην Ελλάδα.

Καλεσμένοι από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) και το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) πρόκειται να ταξιδέψουν από τις 14 ως και τις 17 Ιουνίου στην Αθήνα, οι καθηγητές Μουσταφά Σεβίμ, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος της Τροίας (Troia Vakfi), Ρουστέμ Ασλάν, διευθυντής ανασκαφών στην Τροία και οι δρ. Νασί Χασανεφέντι και Σουλεϊμάν Μποντούρ, μέλη του Ιδρύματος.

Το ίδρυμα της Τροίας διαχειρίζεται έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους στον κόσμο και συνεργάζεται με τα κορυφαία αντίστοιχα ακαδημαϊκά και αρχαιολογικά διεθνή ιδρύματα. Στην διάρκεια της επίσκεψης τους οι Τούρκοι αρχαιολόγοι θα συναντηθούν με Έλληνες συναδέλφους τους, ενώ το απόγευμα της 16ης Ιουνίου θα ενημερώσουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Έλληνες επιστήμονες και ανθρώπους του πνεύματος για τις πρόσφατες εργασίες στην Τροία. Την ευθύνη για την διοργάνωση έχει ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου και αντιπρόεδρος του ΚΕΔΡΑ Γιάγκος Ανδρεάδης.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
Ώρα: 4:00 μ.μ.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακκογιάννης
Πειραιώς 206

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Έκθεση εικόνων