Εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Καρόλου Κουν

Κάρολος Κουν Κάρολος Κουν

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 κλείνουν 30 χρόνια από το θάνατο του Καρόλου Κουν. Το Θέατρο Τέχνης τη μέρα αυτή εγκαινιάζει μια σειρά από εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη μνήμη του και θα λαμβάνουν χώρα για έναν χρόνο, από το Φεβρουάριο του 2017 μέχρι το Φεβρουάριο του 2018.

Αυτή την Τρίτη, λοιπόν, στις 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18.30 – 20.00 ξεκινάει η πρώτη εκδήλωση στο Υπόγειο της Πεσμαζόγλου, με προβολή αποσπασμάτων αρχειακού υλικού του Θεάτρου Τέχνης από ταινίες του Μίμη Κουγιουμτζή.

Στη συνέχεια ηθοποιοί και συντελεστές του φετινού προγράμματος της θεατρικής περιόδου 2017-18 του Θέατρου Τέχνης θα διαβάσουν 22 ποιήματα του Καρόλου Κουν.

Το αφιέρωμα θα κλείσει με τον «Ματωμένο Γάμο» που παρουσιάζει ο Σείριος στην τελευταία εκδοχή του Μάνου Χατζιδάκι για πιάνο και τσέλο.

  • Tραγούδι : Μαρία Κωστράκη
  • Πιάνο: Λευτέρης Μιχαλόπουλος
  • Τσέλο : Ρενάτο Ρίπο

«Ο Κάρολος Κουν με εμπόδισε να γίνω ηθοποιός, τραγουδιστής, και χορευτής. Και με άφησε να γράφω ατελείωτα Μουσική στο Θέατρο του. Θαύμαζα το μεγαλείο του πυρετού του και της θεατρικής του οσφρήσεως. Δεν γέρασε ποτέ και πέθανε νέος γύρω στα 75 χρόνια του. Έζησα πολλές φορές πολύ κοντά του. Είχα διαφορετική σκέψη μα αγαπηθήκαμε, νομίζω, σοβαρά κι απ’ την αρχή. Κορυφαία στιγμή μας ο ‘Ματωμένος Γάμος’ το 1948.»

Μάνος Χατζιδάκις

Τέλος, την ίδια μέρα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η είσοδος στις παραστάσεις «Ρομπέρτο Τσούκκο» του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου (ώρα έναρξης 9.15μμ-Υπόγειο) και «Η σονάτα του Κρόϊτσερ» του Λέοντος Τολστόϊ σε σκηνοθεσία Μαρίας Ξανθοπουλίδου (ώρα έναρξης 9.15μμ-Φρυνίχου), θα είναι ελεύθερη

Τη συγκεκριμένη ημέρα δε θα μπορούν να γίνουν τηλεφωνικές κρατήσεις, ενώ τα ταμεία των δύο σκηνών θα ανοίξουν στις 17.00. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Οι θεατές που θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση 18.30 στο Υπόγειο θα έχουν αυτόματα εξασφαλίσει ελεύθερη είσοδο στην παράσταση «Ρομπέρτο Τσούκκο».

Πληροφορίες
Εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Καρόλου Κουν

Θέατρο Τέχνης
Υπόγειο
Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα
τηλέφωνο ταμείου: 2103228706