Erkan Oğur-Telvin trio στο 16ο “Athens Technopolis Jazz Festival”

Με τα μαγευτικά ακούσματα της τούρκικης folk μουσικής μέσα από jazz αυτοσχεδιασμούς θα κλείσουν την αυλαία του 16ου φεστιβάλ μουσικής Jazz ο Erkan Oğur και οι Telvin, στην Τεχνόπολη, την Κυριακή 29 Μαΐου στις 23:00.

Η συμμετοχή της Τουρκίας στο Athens Jazz Festival αποτελεί πρωτοβουλία του Τουρκικού Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην Αθήνα, με σκοπό την προβολή της πολιτιστικής κληρονομίας της Τουρκίας με τη στήριξη σημαντικών δρώμενων και διοργανώσεων.

Λίγα Λόγια για τον Erkan Oğur

«Ο Erkan Oğur, προκειμένου να προσεγγίσει τις τουρκικές μελωδίες, δημιούργησε την άταστη κλασική κιθάρα το 1976.»

Ο Erkan Oğur γεννήθηκε στην Άγκυρα και από παιδί έδειξε ενδιαφέρον για το βιολί και τον μπαγλαμά. Αργότερα θα πραγματοποιήσει σπουδές Φυσικής στην Άγκυρα και το Μόναχο και το 1973 θα ξεκινήσει να παίζει κιθάρα αποφασισμένος να ακολουθήσει μουσική καριέρα. Το 1989 πήγε στις Η.Π.Α., όπου συνεργάστηκε με καλλιτέχνες της blues σκηνής, εισάγοντας την άταστη κιθάρα στα blues. Έχει κυκλοφορήσει δίσκους στη Γερμανία και την Τουρκία, έχει δώσει συναυλίες, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ, ενώ έχει γράψει τα soundtracks των ταινιών Eşkıya και Yazı Tura. Ο Oğur είναι μέλος του Telvin trio, το οποίο παρουσιάζει κυρίως τουρκική folk μουσική υπό μορφή jazz αυτοσχεδιασμών. Το άλμπουμ τους με τίτλο Telvin κυκλοφόρησε το 2006.