6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών έως 10/6/16

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.

Σκηνοθέτες, παραγωγοί και δημιουργοί της διεθνούς κινηματογραφικής κοινότητας, δίνουν ραντεβού σε ενα μοναδικό προορισμό οπως το νησί της Πάτμου. Tην πλούσια λίστα ταινιών και ντοκυμαντέρ συμπληρώνουν σεμινάρια , εργαστήρια, ομιλίες καταξιωμένων κινηματογραφιστών και παράλληλα δρώμενα σε μαγευτικές τοποθεσίες.

H διαδικασία για την υποβολή των φετινών ταινιών έχει ξεκινήσει με τελική προθεσμία υποβολής την 10η Ιουνίου (περισσότερες πληροφορίες: http://www.iffp.gr/how-to-submit/).

Επιπλέον, διοργανώνεται σε συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς το Patmos Documentary Workshop 2016, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σπονδυλωτό ντοκυμαντέρ, με κεντρικό θέμα την κρίση του μεταναστευτικού και τις ιδιαίτερες ιστορίες των πρωταγωνιστών της. H ολοκληρωμένη ταινία σε συμπαραγωγή OTE TV, θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε φεστιβάλ, κινηματογράφο και τηλεόραση . Η προθεσμία υποβολής της αίτησης συμμετοχής είναι η 31η Μαΐου (περισσότερες πληροφορίες: http://www.iffp.gr/documentary-master-workshop/)

Μια ζωντανή και δυναμική πολιτιστική κοινότητα, ένα γόνιμο περιβάλλον που ενώνει διαφορετικούς πολιτισμούς, και φέρνει κοντά διαφορετικές κινηματογραφικές "φωνές" και ιδέες, σε ένα μαγευτικό και άκρως μυστηριακό τόπο - αυτό είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου.

Ραντεβού και φέτος στην Πάτμο από 21-27 Ιουλίου!

Γενικές Πληροφορίες

  • Πληροφορίες: ΙFFP / ∆ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Πάτµου
  • 21 - 27 Iουλίου | Πάτµος
  • www.iffp.gr