Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου 2016

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού καθιερώθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Χορού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Γιορτάζεται από την παγκόσμια χορευτική κοινότητα κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, με αφορμή τη γέννηση του Jean-Georges Noverre (29 Απριλίου 1727), ενός σπουδαίου αναμορφωτή της τέχνης του χορού.

Κάθε χρόνο επιλέγεται μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα του χορού για να γράψει το μήνυμα ενώ από το 1995 επίσημος συνεργάτης της Διεθνούς Επιτροπής του Χορού στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι η Παγκόσμια Ένωση Χορού.

Μήνυμα Παγκόσμιας Ημέρας Χορού 2016 από τον Lemi Ponifasio

KARAKIA (προσευχή)

άγγιξε τον κόσμο

την πηγή της θείας μας ύπαρξης

φωτίζοντας

τα πρόσωπα των προγόνων

για να δούμε τα παιδιά μας

πλεγμένοι πάνω δίπλα κάτω

ενωμένοι όλοι μέσα

από τη σάρκα και τα κόκαλα μας

και τη μνήμη

η Γη γυρίζει

άνθρωποι σε μαζικές μεταναστεύσεις

χελώνες μαζεύονται σε μια σιωπηλή προετοιμασία

η καρδιά είναι πληγωμένη

φτιάξτε χορό

μια κίνηση της αγάπης

μια κίνηση της δικαιοσύνης

το φως της αλήθειας

 

Απόδοση για το Ε.Κ.Δ.Ι.Θ. από την Αναστασία Κουμίδου

 

Ελληνικό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου / Πειραιώς 206, 177 78, Ταύρος / T & F: +30 210 3303149 / E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. /www.hellastheatre.gr, www.athensystem.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου 2016 Human Constructions »