Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου στην Αλκυονίδα

Ο ιστορικός κινηματογράφος τέχνης «ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema», φιλοξενεί από 23 έως 27 Απριλίου 2016, το ετήσιο Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Ελλάδα από τον Ελληνο-Ευρασιατικό σύνδεσμο σε συνεργασία με την GOSFILMOFOND και τη NEW STAR και που φέτος συμπίπτει με το έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Η επίσημη πρεμιέρα του Φεστιβάλ θα γίνει στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema με μουσικοχορευτική παράσταση από την χορευτική ομάδα: «Berezka» και την Halina Hart. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολές 7 ταινιών από τη Ρωσία, ταινίες Κινουμένων σχεδίων και πλαισιώνεται από συζητήσεις με τους συντελεστές των ταινιών οι οποίοι ταξιδεύουν από διαφορετικά σημεία του κόσμου για να παρευρεθούν στις προβολές. Κοντά μας θα βρίσκονται οι σκηνοθέτες: Αλεξάντερ Σοκούροφ, Βλαντιμήρ Χοτινένκο, οι ηθοποιοί: Ρόζα Χάϊρούλλινα, Ελισαβέτα Αρμάσοβα, Ναταλία Βάρλεϊ, Άννα Γιουγκάνοβα, Μαξίμ Κολοσόβ, ο τραγουδιστής Γργηγόριος Γκλάντκοφ, η τηλεπαρουσιάστρια Αγγελίνα Βοβκ και ο γραμματέας της Ένωσης κινηματογράφου, Σεργκέι Νοβοζίλοφ.

Έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε ότι στο Φεστιβάλ, και συγκεκριμένα στις 25/4, θα παρευρεθεί ο σπουδαίος Ρώσος δημιουργός, Αλεξάντερ Σοκούροφ, ο οποίος θα παραθέσει master class στο Αλκυονίς New Star art cinema και θα είναι παρών στην προβολή της ταινίας «Αλεξάνδρα» την ίδια μέρα.

Aναλυτικά το πρόγραμμα του Ρώσικου Φεστιβάλ

Σάββατο 23/4

18:00 Επίσημη Έναρξη Φεστιβάλ

Μουσικοχορευτική παράσταση από την ομάδα Berezka» και την Halina Hart

18:30 «ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ», του Β. Χοτινένκο

Κατά τη διάρκειας μιας εκπομπής, ο τηλεπαρουσιαστής Σέργκιου Ράντονεζσκι μαθαίνει ότι η εκπομπή του θα σταματήσει να βγαίνει στον αέρα. Αποφασίζει λοιπόν ότι δεν έχει να χάσει τίποτα και ξεκινάει να σχολιάζει θέματα για την εκκλησία, την κυβέρνηση κα. Μέσα από τις λογομαχίες με τους συνομιλητές του, καθρεφτίζονται τα προβλήματα της σημερινής Ρωσίας.

Κυριακή 24/4

13:00 «ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ», του Α.Γκαϊντάι

Ο Σούρικ ταξιδεύει στον Καύκασο για να γνωρίσει τοπικούς θρύλους. Το αρχικό του σχέδιο αλλάζει όταν γνωρίζει ένα κορίτσι το οποίο και ερωτεύεται.

Δευτέρα 25/4

13:00 «ΔΑΣΚΑΛΑ», Α.Πετρούχιν

Σε ένα σχολείο, ένας πυροβολισμός σπάει την ησυχία. Η καθηγήτρια της ιστορίας, κρατάει όμηρο όλη την τάξη. Σύντομα όμως η κατάσταση αλλάζει και η ίδια καταλήγει και εκείνη όμηρος.

16:00 Master Class με τον Αλεξάντερ Σοκούροφ

18:00 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» του Αλεξάντερ Σοκούροφ

Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Καννών 2007

Το αρτιότερο έργο του απρόβλεπτου Ρώσου σκηνοθέτη Aλεξάντερ Σοκούρoφ. Ένα εξαιρετικό στη σύλληψή του έργο που εξερευνά τις ηθικές συνέπειες της εμπλοκής των ρωσικών στρατευμάτων στην Τσετσενία. Πρωταγωνιστεί η Γκαλίνα Βισνέφσκαγια.

Τρίτη 26/4

13:00 «ΚΡΙΜΑΙΑ,ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ», του Σεργκέι Κράους

Μία ταινία για την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία ύστερα από 60 χρόνια υπό Ουκρανικής κατοχής. Η ταινία περιλαμβάνει και μια μεγάλη συνέντευξη του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν που μιλάει για τα γεγονότα του 2014 που οδήγησαν στην επιστροφή της Κριμαίας στη σύνθεση της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

18:00 «ΝΟΡΒΗΓΟΣ», του Α.Ζβάντσεβ

Τετάρτη 27/4

13:00 Ταινίες Κινουμένων σχεδίων από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ρωσίας:

«Μύθος για το ψάρι και τον ψαρά» 1937, σκην. Αλεξάντρ Πτουσκο.

«Βίντικ-Σπίντικ», 1927, σκην. Βλαντισλάβ Τβαρντόβσκι

«Ντζάμπζα»- 1938, σκην. Μστισλάβ Πασενκο

«Μϋθος για το ανόητο ποντικάκι» 1940, σκην. Μιχαήλ Τσεχανοβσκι

«Φάντασμα Κεντερβίλ» –1970 σκην. Βαλεντίνα και Ζιναϊντα Μπρούμπεργκ

«Παπουτσωμένος γάτος» –1968 σκην. Βαλεντίνα και Ζιναϊντα Μπρούμπεργκ

«Πριγκίπισσα καπριτσιόζα» - 1969 σκην. Βαλεντίνα και Ζιναϊντα Μπρούμπεργκ

«Άγριοι κύκνοι» - 1968 г., σκην. Μιχαήλ και Βέρα Τσεχανόβσκι

18:00 «Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΝΤΙΜΑ ΓΚΟΡΙΝ», του Φ. Ντοβλατιάν

Ο Ντίμα Γκόριν, είναι υπάλληλος τραπέζης και ζει μια ήσυχη ζωή. Μια μέρα, ένα μοιραίο λάθος, θα γίνει η αφορμή να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει τη ζωή, την αγάπη και την ευτυχία.

Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, Ιουλιανού 42, Αθήνα
  • Ημερομηνία: 23 – 27 Απριλίου 2016
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Πληροφορίες – Κρατήσεις: τηλ. 210-8220008 (12:00 έως 24:00)