Ναύπλιο – Artiva 2ο Φεστιβάλ

Αφίσα, Ναύπλιο – Artiva 2ο Φεστιβάλ Αφίσα, Ναύπλιο – Artiva 2ο Φεστιβάλ

To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ (YOUTH MUSIC FESTIVAL)» που διοργανώνει η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά 1-3 Απριλίου 2016 στην αίθουσα Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ (YOUTH MUSIC FESTIVAL)» φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία των παιδιών και των νέων, να υπογραμμίσει την επίτευξη του κοινού σκοπού μέσα από τη συνεργασία αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από την τέχνη της χορωδιακής και οργανικής μουσικής.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ελεύθερο χαρακτήρα και δεν είναι διαγωνιστικό.
Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Βουλευτικό, κτίριο μεγάλης ιστορικής σημασίας, γιατί εκεί λειτούργησε η 1η Βουλή του ελεύθερου Ελληνικού κράτους. Έτσι στα νέα παιδιά δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να προβάλλουν την συλλογική μουσική δημιουργία τους σε ένα ιστορικό χώρο με εκπληκτική ακουστική. To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ-ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ (YOUTH MUSIC FESTIVAL)» ξεκίνησε το 2015 από τον Μαέστρο – Αρχιμουσικό Θεοδόση Αντωνιάδη - Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ και τη Μαριλένα Κοττή Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της ARTIVA Cultural Management & Advertising.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδικές, νεανικές, μαθητικές χορωδίες και φωνητικά σύνολα καθώς και οργανικά σύνολα (είτε με τη μορφή συνοδείας χορωδίας, είτε αυτόνομα). Το Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και το ρεπερτόριο είναι ελεύθερο. Η διάρκεια της εκτέλεσης του προγράμματος είναι περίπου 20 λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ARTIVA στα τηλέφωνα 2752400488, 6936774018 ή με E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2015 - 12:48 μ.μ., ο χρήστης Marilena Kotti <Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.> έγραψε:
Το Νοέμβριο του 2014 στο Ναύπλιο, η ARTIVA Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ πραγματοποίησε το “ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ”. Τα χορωδιακά σχήματα που συμμετείχαν στην πενθήμερη αυτή πολιτιστική διοργάνωση ήταν πολλά και σημαντικά. Οι διευθυντές των χορωδιών καθώς και οι χορωδοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους τιμώντας πρωτίστως την ιστορία τους στο χορωδιακό τραγούδι αλλά και την διοργάνωση. Είναι πράγματι πολύ σημαντικό γεγονός μέσα σε πέντε ημέρες 32 χορωδίες και 1250 χορωδοί να παρουσιάζουν ένα μέρος του προγράμματός τους και να συνυπάρχουν σε ένα τόσο μεγάλης ιστορικής σημασίας μνημείο, το Βουλευτικό, που υπήρξε η 1η Βουλή του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Το Βουλευτικό πλημμύρισε από μελωδίες και στίχους ελληνικών και ξένων χορωδιακών έργων και οι χορωδίες βροντοφώναξαν ένα μεγάλο καλλιτεχνικό παρόν στην πόλη του Ναυπλίου, δημιουργώντας ένα νέο τόπο ετήσιας συνάντησής τους. Το «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 1ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» άφησε σε όλες τις χορωδίες, σε όλους τους συμμετέχοντες και σε όλους όσους το παρακολούθησαν, τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη διοργάνωση όσο και για το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Η πρώτη προσπάθεια της ARTIVA έτυχε ανταπόκρισης και αποδοχής από τα συμμετέχοντα σχήματα και η ελπίδα μας για την δημιουργία ενός νέου θεσμού έγινε πραγματικότητα.

Το «ΝΑΥΠΛΙΟ- ARTIVA 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2015.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του έχουν ως εξής:

· 13 - 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

· 20 - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ARTIVA στα τηλέφωνα 2752400488,6936774018.
Καλλιτεχνικός Δ/ντης Φεστιβάλ Μο. Θεοδόσης Αντωνιάδης.
Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία Μαριλένα Κοττή