Το Ακρωτήρι στη Βλυχάδα: Ημερίδα στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης

Το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Εστία Πύργου», το «La Ponta» και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, διοργανώνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 μια ολόκληρη ημέρα προβολής των Ανασκαφών Ακρωτηρίου Θήρας, με την συνέργεια της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας. Σκοπός της ημερίδας αυτής είναι η οικονομική ενίσχυση για την συνέχιση του ανασκαφικού έργου και της λειτουργίας των εργαστηρίων συντήρησης των ευρημάτων του σημαντικού αυτού προϊστορικού οικισμού.

Ο προϊστορικός οικισμός του Ακρωτηρίου στη Σαντορίνη, αποτελεί ένα από τα διασημότερα αλλά και σημαντικότερα στον κόσμο αρχαιολογικά μνημεία, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, που με την παρουσία τους τιμούν την παγκόσμιας σημασίας πολιτισμική κληρονομιά του νησιού και ταυτόχρονα ενισχύουν το τουριστικό του προϊόν. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση είχε σαν αποτέλεσμα το πάγωμα των πιστώσεων για τις ανασκαφές και την συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου αναγκάζοντας τα εργαστήρια να κλείσουν ύστερα από 47 χρόνια.

Το σωματείο Εταιρεία Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, με πρόεδρό του τον ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντή των ανασκαφών κ. Χρίστο Ντούμα, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα της κρίσης να εξασφαλίσει πόρους για την λειτουργία των εργαστηρίων συντήρησης και την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου. Η εκδήλωση της 18ης Οκτωβρίου έχει σαν στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, γι’ αυτό και όλα τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν αποκλειστικά στο σωματείο. Η ανταπόκριση του κόσμου στην περσινή αντίστοιχη εκδήλωση ήταν πολύτιμη αφού τα εργαστήρια τέθηκαν σε λειτουργία ξανά για κάποιους μήνες. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη και φέτος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

• ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 16.00μμ-18.00μμ

- Παναγιώτης Αγγελίδης «Εργαστήριο Τοιχογραφίας»

- 1260⁰Ceramic Studio, «Εργαστήριο Κεραμικής»

• ΕΚΘΕΣΕΙΣ 16.00μμ - 22.00μμ

- Χρίστος Ντούμας «55 χρόνια στη Σαντορίνη»,

έκθεση φωτογραφίας

- Άλκης Βολιώτης «Ακρωτήρι»,

έκθεση φωτογραφίας

- Κλαίρη Παλυβού, «Διαχρονικοί νησιωτικοί πολιτισμοί: Η περίπτωση της Θηρασίας»

• ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

- 20.00-20.30 Live Music Session By Sæn Switters

- 20.30 ΟΜΙΛΙΑ Κου Χρίστου Ντούμα

- 21.00-ΚΛΕΙΣΙΜΟ Γιάννης Πανταζής, Θανάσης Κλεώπας,

Σας ενημερώνουμε ότι στο χώρο θα λειτουργήσει το πωλητήριο της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας, θα εκτεθούν προς πώληση έργα τέχνης, θα γίνει λαχειοφόρος αγορά και φυσικά θα υπάρχει μπουφές φαγητού και ποτού προς ενίσχυση του σκοπού.

Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», Παραλία Βλυχάδας, Σαντορίνη
  • Ημερομηνία: Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
  • Είσοδος ελεύθερη
  • Πληροφορίες: Τηλ: 22860 85141