Εκδηλώσεις Floral 10/10-24/10/2015

Blues Fathers & The Swingers Blues Fathers & The Swingers

Φθινόπωρο στο Floral. Το αγαπημένο στέκι των Εξαρχείων, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, επανέρχεται δυναμικά για μια ακόμα σαιζόν.

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/10: BLUES FATHERS & THE SWINGERS
“Swingin’ the Blues”
Oι Blues Fathers & The Swingers γιορτάζουν τα 8 τους χρόνια!
8 χρόνια “on the road” από τη Νέα Ορλεάνη και το Δέλτα του Μισσισίπι έως το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη.
Και το γιορτάζουν ανάλογα με ένα Live – Party στο Floral! Mε πολλούς guests, εκπλήξεις και ένα ολοκαίνουριο ανανεωμένο set.
Το Blues σε όλο του το φάσμα... Από τις ρίζες, τo swing μέχρι την πιο rock εκδοχή του.

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

Vodka RagVodka Rag

ΣΑΒΒΒΑΤΟ 17/10: VODKA RAG

Η μουσική κολεκτίβα Vodka Rag παίρνει τους θρύλους των βαλκανίων και τους κάνει τραγούδια...
Με γρήγορες Ska κιθάρες και πειραγμένα βαλς, ψιθυρίζουν ιστορίες για άδικους πολέμους και μισή άσβεστα σε πόλεις ξεχασμένες..
Μας ταξιδεύουν στην ιστορία και σε τσιγγάνικα χωριά με τα πνευστά τους να στριγγλίζουν
Και μας καλούν σε έναν τρελό χορό στα οργισμένα βαλκάνια...

...Σε Δρόμους παλιούς και βότκα στη Ρωσία
και θρύλους μυστικούς για τη Σερβία
οι Vodka γρυλίζουν τραγούδια οργισμένα
για πολέμους στημένους, μισός ανούσιο και αίμα
κουρδίζουν όργανα για βαλς θλιμμένα
με Ska punk ξεσπάσματα μεσανυχτα και πέρα...

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

Miss CatalinaMiss Catalina

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/10: ΜISS CATALINA

Η Miss Catalina επιστρέφει στα decks του Floral
“ Όταν τα χρώματα γίνονται μελωδίες κι οι μελωδίες δίνουν το ρυθμό, τότε ένα ταξίδι μεταξύ Αρκτικού και Τροπικών ξεκινά.
Οι εποχές μπλέκονται μεταξύ τους και η έκπληξη γίνεται ενθουσιασμός, παρασύροντας σε στο μαγικό ”Floral” της Miss Catalina”

Στις 21:00 | Είσοδος ελεύθερη

Laurent de Schepper TrioLaurent de Schepper Trio

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/10: LAURENT DE SCHEPPER TRIO

Οι Laurent de Schepper Trio έρχονται από την Λειψία και τη Δρέσδη και μας μεταφέρουν έναν ιδιαίτερο ανεξάρτητο ήχο post-jazz παίζοντας κομμάτια και από το τελευταίο τους δίσκο, Aquanaut. Η παρέα της Isabel Fischer στο μπάσο, του Lars Oertel στα ντραμς, του Thomas Bär στο σαξόφωνο και του René Palffy στην κιθάρα, αψηφά τα καθιερωμένα είδη και σχήματα μουσικής και δημιουργεί easy listening ήχους, απλούς και ταυτόχρονα πρωτότυπους.

Παίζουν:

  • Isabel Fischer | μπάσο
  • Lars Oertel | ντραμς
  • Thomas Bär | σαξόφωνο
  • René Palffy | κιθάρα

 

Κριτικές:
Wolf Kampmann/ Eclipsed
«Εδώ έχουμε κάτι νέο που συνδέει τη νεανική γερμανική τζαζ σκηνή με την διεθνή ελίτ της τζαζ...αξίζει να τους ακούσετε»
Insound.com
«Οι Laurent de Schepper Trio συγκεντρώνουν την progressive τζαζ του Nils Petter Molvaer, την αιθέρια art-pop των Talk Talk και την ελευθερία των Sonic Youth σε πολύπλευρες συνθέσεις που αγκαλιάζουν τα κινηματογραφικά ηχοτόπια και τις ορχηστρικές συνθέσεις.»

http://laurentdescheppertrio.com/
https://soundcloud.com/laurent-de-schepper-trio/kryptos

Στις 22:00 | Είσοδος ελεύθερη

Mind Departure Mind Departure

ΣΑΒΒΒΑΤΟ 24/10: MIND DEPARTURE

Εν αναμονή της κυκλοφορίας του πρώτου τους δίσκου, οι Mind Departure εμφανίζονται το Σάββατο 24 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στο Floral στα Εξάρχεια.
Οι Mind Departure είναι ένα αγγλόφωνο alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα, που αποτελείται από τους Δημήτρη (φωνητικά), Χρήστο (κιθάρα), Κριστιάν (μπάσο) και Βαγγέλη (τύμπανα).
Από το 2011 δίνουν το δικό τους στίγμα σε μουσικές σκηνές και event εντός και έκτος της πρωτεύουσας. Τον Ιανουάριο του 2014 παρουσίασαν στο κοινό τους το ΕΡ Mind Departure, ως ανεξάρτητη παραγωγή με υλικό από τον πρώτο τους δίσκο ROOTS.

https://www.facebook.com/minddeparture
http://www.minddeparture.com
https://www.youtube.com/minddeparture

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

LemonostifelLemonostifel

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/10: LEMONOSTIFEL

Οι Lemonostifel ξανά στο δρόμο! Λίγο πριν την έκδοση του τρίτου δίσκου τους (αρχές 2016) τα λεμόνια κατρακυλούν σε 4 πόλεις της Ελλάδας βάζοντας μπρος το εργοστάσιο των εκρηκτικών live. Ξεκινούν από την Αθήνα και το ιστορικό Floral στις 28 Οκτωβρίου!

Στην Φρουτοπία υπήρχαν κι οι... κακοί της υπόθεσης. Δύο εργοστάσια: Κομποστάλ, το ένα απ αυτά. Εκεί, τα φρούτα γίνονταν κομπόστες. Στο Lemonostifel γίνονταν αναψυκτικά...

Και το ταξίδι ξεκινά, με φόντο τη Καστοριά... ο Γαβρίλος βρίσκει τον Χάρη και με παρέα το τσέλο της Εύης γίνεται το πρώτο demo. Επειδή όμως στους τρεις, ενίοτε και τέταρτος χωρά, η παρέα μεγάλωσε με την κιθάρα του Νέστορα. Κι όπως τα χρόνια περνούν και φεύγουν, μα πάντα κάτι μας αφήνουν, έτσι πέρασαν κι ο Γιώργος Τόλιος (τύμπανα), ο Χρήστος Τσαπράζης (κόντρα μπάσο), ο Δημήτρης Μπασλάμ (ακουστικό μπάσο), ο Θάνος Σιδέρης (μπάσο κλαρίνο) αφήνοντάς μας αναμνήσεις κι εμπνεύσεις. Σύντομη παύση εργασιών και τα φουγάρα του Lemonostifel ζωντανεύουν και πάλι, αυτή τη φορά με τους Πάνο Μανουηλίδη (μπάσο), Μιχάλη Βρέττα (βιολί), Χάρη Βορεάδη (τυμπανόκρουστα), Νίκο Μαγνήσαλη (κρουστοτύμπανα, κλαρίνο), Νέστορα Καποδίστρια (κιθάρα) και Γαβρίλο Χρυσικόπουλο (κιθάρα, τρομπέτα, μπουζούκι).

Live έρχονται, θεατρικά φεύγουν κι ο άνεμος των Lemonostifel οδηγεί στην Λάρισα, όπου με ηχολήπτη τον Χρήστο Μέγα ηχογραφείται ο πρώτος δίσκος, στο στούντιο του Θ.Παπακωνσταντίνου (Ιούνιος 2009). Το καλοκαίρι φεύγει, παίρνοντας μαζί του τον Μιχάλη και φέρνοντας τον Νίκο Παπαϊωάννου στο τσέλο, τον Βαγγέλη Βραχνό στην τρομπέτα και καινούρια κομμάτια που περίμεναν τον Τίτο Καρυωτάκη και το Χρήστο Χαρμπίλα για να γίνει η ηχογράφηση του δεύτερου δίσκου με την εταιρία τους, all together now (Απρίλιος 2011).

Κι ενώ ο καιρός περνά, έρχονται περισσότερα όργανα επί σκηνής και videos, αναπόσπαστο -πλέον- στοιχείο των ζωντανών εμφανίσεών τους, δεδομένα τα οποία διαχειρίζεται ο Ορέστης Πατσινακίδης (ηχοληψία, videos).

Συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικά έργα, video clip και την άνοιξη του 2015 τα λεμόνια ανθίζουν και πάλι, αυτή τη φορά στο Silvox Studio στην Ολλανδία, ηχογραφώντας τον τρίτο τους δίσκο (Μάρτιος 2015) που αναμένεται στις αρχές του 2016 μαζί με την πρώτη τους μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα.

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

SbaraQuack!!!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/10: SBARAQUACK

“SbaraQuack!!!" είναι το επιφώνημα έκπληξης στην "παπιστική" διάλεκτο....
"SbaraQuack!!!" αποτελεί και το όνομα της νέας μουσικής πρότασης που περιλαμβάνει Funk μουσικές, Rock 'n' Roll διαθέσεις, Disco φιγούρες, Δεκαθλητικές αντοχές και κωμικές αναταράξεις! Όλα μαζί, σε ένα αποτέλεσμα στη θέα του οποίου ο καθένας έκπληκτος θα αναφωνεί: "SbaraQuack!!!"

Οι "SbaraQuack!!!" είναι ένα σχήμα που δραστηριοποιείται συνεχώς παίζοντας ζωντανά οπουδήποτε, κεφάτες διασκευές μα και δικό τους υλικό.

Η μπάντα αποτελείται από τους:

  • Σκούρτης "Πάπιας" Δημήτρης - Φωνή
  • Τριανταφύλλου "DubaDuba" Κώστας - Μπάσο
  • Λαμπάδης "Chon Tros" Γιώργος - Κιθάρες
  • Βασιλόπουλος "Lacoste" Βαγγέλης - Τρομπόνι
  • Φραγκούλατζης "Snoopy" Αλέξανδρος – Τύμπανα

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

The Speakeasies Swing BandThe Speakeasies Swing Band

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/10: THE SPEAKEASIES SWING BAND

Οι The Speakeasies Swing Band, δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις! Το αγαπημένο swing γκρουπ της Θεσσαλονίκης, μέσα στα 5 χρόνια δραστηριοποίησής τους έχουν παίξει πολλές φορές σε μεγάλες συναυλίες και φεστιβάλ.

Έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Swingalonica τον Μάιο του 2010. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές τόσο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στα Hep Cat’s Holiday #9 & #10 στη Μ. Βρετανία, στο 1o Copenhagen Lindy Exchange στη Δανία, στο 15o Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Μπάνσκο στη Βουλγαρία, στο Summer Jamboree #14 στην Ιταλία και στο 1ο DIGA DIGA DOO festival στην Μπανγκοκ της Ταιλάνδης, φεστιβάλ στα οποία μοιράστηκαν την σκηνή με μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι Parov Stelar, Emanuele Urso, Ray Collins, Cherry Poppin Daddies, Hillbilly Moon Explosion κ,ά.

To 2012 κυκλοφορούν τον πρωτο τους δίσκο 'Bathtub Gin' το οποίο πλαισιώθηκε απο τα μουσικά βίντεο των 'Bright Lights Late Nights' και του βραβευμενου πλέον, από την International Songwriting Competition (ISC), 'Black Swamp Village'.

Το 2015 επανέρχονται με το 'Land of Plenty', έναν δίσκο αποτελούμενο απο 10 τραγούδια, σε ήχους Swing, Jazz, Blues και Dixieland.

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

Στράτος Θεοδοσίου, Μάνος Δανέζης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ-ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12, 19 ,26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στις 19.30
ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ
Για την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ, την ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ, τις ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Με τον Στράτο Θεοδοσίου και τον Μάνο Δανέζη
Εισοδος Ελεύθερη

Μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε τον κόσμο των αστερισμών, του σύμπαντος, των επιστημών και του πολιτισμού, μέσα από τέσσερις πρωτότυπες διαλέξεις, με την καθοδήγηση δύο αναγνωρισμένων επιστημόνων του χώρου. Ο Στράτος Θεοδοσίου είναι αστροφυσικός, αναπληρωτής καθηγητής στο ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Ο Μάνος Δανέζης είναι επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ. Έχουν παρουσιάσει πολυάριθμες επιστημονικές και μη δημοσιεύσεις, και έχουν συμμετάσχει σε συνέδρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις επιτυχημένων τηλεοπτικών σειρών με θέματα σχετικά με τις επιστήμες («Το σύμπαν που αγάπησα» -107 επεισόδια και «Έτσι βλέπω τον Κόσμο» - 16 επεισόδια με αντίστοιχη επιστημονική θεματολογία στην ΕΤ3). Είναι επίσης συγγραφείς πολλών επιτυχημένων βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Δίαυλος.

Διαβάστε περισσότερα για τους καθηγητές και τα βιβλία τους:
Στράτος Θεοδοσίου:
http://www.stratos-theodosiou.gr/
http://www.diavlos-books.gr/author.asp?catid=277&title=stratos-theodosioy
http://www.diavlos-books.gr/author.asp?catid=413&title=manos-danezis,-stratos-theodosioy-

Μάνος Δανέζης:
http://www.diavlos-books.gr/author.asp?catid=413&title=manos-danezis,-stratos-theodosioy-
http://manosdanezis.gr/

Πρόγραμμα (συνοπτικά):

Δευτέρα 12.10.15, Ώρα 19:30
Στράτος Θεοδοσίου - Η μυθολογία των άστρων και των αστερισμών.

Δευτέρα 19.10, Ώρα 19:30
Μάνος Δανέζης - Η Επιστήμη ως Δημιουργός Νέων Πολιτισμών.

Δευτέρα 26.10, Ώρα 19:30
Στράτος Θεοδοσίου - Αστρική εξέλιξη, από τον Ήλιο στα κβάζαρς.

Δευτέρα 2.11, Ώρα 19:30
Μάνος Δανέζης - Η Γέννηση και η εξέλιξη του Σύμπαντος - Σκέψεις και προβληματισμοί.

Πρόγραμμα (αναλυτικά):

Δευτέρα 12.10.15, Ώρα 19:30, Στράτος Θεοδοσίου
Η μυθολογία των άστρων και των αστερισμών
Τα ουράνια σώματα, σε συνδυασμό με την τρομακτική εμφάνιση άλλων γήινων φαινομένων, όπως ο κεραυνός και η αστραπή γέμισαν τις καρδιές των πρώτων ανθρώπων με δέος και φόβο. Αποτέλεσμα ήταν η συγκλονισμένη ανθρώπινη σκέψη να θεοποιήσει και να λατρέψει αρκετά από αυτά, στην προσπάθειά της να τα εξευμενίσει και να τα κάνει φιλικά.
Μη μπορώντας όμως η ανθρώπινη νόηση να δώσει λογικά ικανοποιητικές εξηγήσεις, για την ύπαρξη και τα φαινόμενα του κόσμου, τα συνέδεσε, μέσα από πολύπλοκους και θαυμαστούς μύθους, με φιλικά και αγαπημένα πρόσωπα ή με ισχυρούς θεούς και ήρωες, που η παράδοση τους ήθελε αθάνατους και κραταιούς να ελέγχουν και να κατευθύνουν τις τύχες των ανθρώπων από ψηλά.
Έτσι, γεννήθηκε η υπέροχη ελληνική αστρονομική μυθολογία, αυτό το θαυμαστό παραμύθι των άστρων, που θα το δούμε να ξετυλίγεται από τους αειφανείς αστερισμούς του Βόρειου ουρανού.

Δευτέρα 19.10, Ώρα 19:30, Μάνος Δανέζης
Η Επιστήμη ως Δημιουργός Νέων Πολιτισμών
Ποιές είναι οι αναγκαιότητες συγκρότησης ενός πολιτισμού και ποιά η δομή του; Τι ρόλο παίζουν οι έννοιες του φόβου και της ανάγκης στη συγκρότησή του; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ κοινωνικών συστημάτων – Θεολογίας και Επιστήμης στα πλαίσια ενός Πολιτισμού και ποιες οι κοινές ρίζες τους. Με
ποιό τρόπο έχει τη δυνατότητα η Επιστήμη να αλλάζει έναν Πολιτισμό; Τι είναι τελικά αυτό που ονομάζουμε Επιστήμη και Τεχνολογία και ποιό είναι το ουσιαστικό περιεχόμενό τους; Υπάρχει καλή και κακή Επιστήμη και Τεχνολογία; Ποιός είναι ο ρόλος της Πνευματικότητας στην ουμανιστική εξέλιξη ενός Πολιτισμού; Ποιός είναι ο ρόλος του Επιστήμονα στη δομή ενός πολιτισμικού ρεύματος;

Δευτέρα 26.10, Ώρα 19:30, Στράτος Θεοδοσίου
Αστρική εξέλιξη, από τον Ήλιο στα κβάζαρς.
Στην υστερότερη περίοδο των γαλαξιών, οι πρωτοαστέρες –στην αστρική κύηση– σχηματίζονται από την κατάρρευση πυκνών μεσοαστρικών αερίων. Μόλις σχηματιστεί ο πρωτοαστέρας είναι αρκετά ψυχρός και μεγάλων διαστάσεων. Στις πρώτες φάσεις της ζωής του ένα πυκνό «κουκούλι» αερίων και σκόνης τον προφυλάσσει από τα βέβηλα μάτια μας, ενώ αρχίζουν τα πρώτα στάδια της συστολής του υπό την επίδραση των δυνάμεων της ίδιας της βαρύτητάς του. Οι πρωτοαστέρες, ανάλογα με τη μάζα τους, ακολουθούν μια πορεία προς την Κυρία Ακολουθία μηδενικής ηλικίας, που είναι το πρώτο στάδιο πριν μεταπηδήσουν στην Κυρία Ακολουθία, όπου διαρκώς θα μετατρέπουν το υδρογόνο του πυρήνα τους σε ήλιον, δηλαδή θα γίνουν πραγματικοί αστέρες. Ένα ουράνιο σώμα που καίει διαρκώς τα πυρηνικά του αποθέματα έως την τελική κατάρρευσή του.

Δευτέρα 2.11, Ώρα 19:30, Μάνος Δανέζης
Η Γέννηση και η εξέλιξη του Σύμπαντος - Σκέψεις και προβληματισμοί.
Είναι η Μεγάλη Έκρηξη η αρχή του σύμπαντος; Τι υπάρχει πριν και μετά τη Μεγάλη Έκρηξη; Υπάρχει θεωρία και πειραματική επιβεβαίωση της ύπαρξης προγενέστερων της ΜΕ περιόδων; Μπορεί ο συμπαντικός χώρος να έχει 10 ή 11 διαστάσεις; Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Τι υπήρχε πριν τη δημιουργία του σύμπαντος; Με ποιό τρόπο η γνώση όλων των προηγουμένων μπορεί να μεταβάλλει τις απόψεις μας για τη φύση του Κόσμου και του Ανθρώπου;
Σήμερα είναι πλέον γνωστό ότι μέσω των αισθήσεών μας, και όλων των αστρονομικών ενισχυτικών μηχανημάτων μας, δεν σχηματίζουμε μια εικόνα για το πώς είναι στην πραγματικότητα το Σύμπαν, αλλά μια εικόνα του πώς οι ανθρώπινες ατελείς αισθήσεις μας έχουν την ικανότητα να το αντιλαμβάνονται.

Αύγουστος Κορτώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ «ΕΡΩΣ ΑΝΙΚΑΤΕ ΜΑΣΑΝ»

Τo Floral και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ σε μια συνάντηση με τον Αύγουστο Κορτώ με αφορμή το νέο του βιβλίο Έρως ανίκατε μάσαν.

Στις 22.00 | Είσοδος Ελεύθερη

www.facebook.com/floral.exarhia
www.twitter.com/FloralExarhia
www.instagram.com/FloralExarchia
www.youtube.com/FloralExarchia

Ετικέτες