Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής στο Ναύπλιο

Η Θεατρική Ομάδα Mementaλ του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχει στο «Φεστιβαλάκι Θεατρικής Παραγωγής» που διοργανώνεται στα πλαίσια του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή στις 27 & 30 Μαΐου 2015 στις 21.00 στο Θέατρο Τριανόν, Ναυπλίου με το έργο του Γιάννη Καλαβριανού, Γιοι και κόρες.

Η παράσταση: νέοι του παρελθόντος απαντούν όλοι στην ίδια ερώτηση χωρίς καμία υπόδειξη ή διευκρίνηση. "Ποια είναι η ιστορία που σημάδεψε τη ζωή σας;" Το έργο αποτελείται από έντεκα ιστορίες. Η πρώτη ιστορία διαδραματίζεται λίγο πριν από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακολουθούν πέντε ιστορίες της Κατοχής, δυο μαρτυρίες του Εμφυλίου (μια από κάθε στρατόπεδο), μια ερωτική ιστορία με φόντο μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες της δεκαετίας του '50 και του '60, μια ιστορία της περιόδου ανέγερσης του Τείχους στο Βερολίνο, μια που ξεκίνησε στην περίοδο της χούντας και εκτυλίχθηκε μέχρι τις εκλογές του 1981 και, τέλος, μια που άρχισε στην Αλεξάνδρεια και τελείωσε την ημέρα που ξεκινούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας.

2015

 

Πέντε ηθοποιοί ανεβαίνουν στη σκηνή για να αφηγηθούν αυτές τις ιστορίες.
Η συλλογή των ιστοριών ξεκίνησε το Μάιο του 2011 από την Καβάλα.

  • Η θεατρική ομάδα: η θεατρική ομάδα Mementaλ δημιουργήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Θεατρική Παραγωγή το Φεβρουάριο του 2015.
  • Σκηνοθεσία: Περιστέρης Ερμής, Αρναουτάκη Σοφία
  • Σκηνογραφία-Ενδυμτολογία: Ζαχαριάδου Αμαρυλλίς
  • Επιμέλεια φωτισμού: Περιστέρης Ερμής
  • Επιμέλεια μουσικής: Αρναουτάκη Σοφία
  • Παίζουν: Γκιουλεμέ Ξένια Μαρία, Κόκκαλης Αποστόλης, Παγκάλου Αντωνία, Παϊτάκη Φανή, Σιώζος Κωνσταντίνος
  • Ευχαριστούμε: Καφετζόγλου Γιάννη, Δάνο Στράτη, Καγκαρά Ειρήνη, Γουναρά Άγγελο


Επικοινωνία: Σοφία Αρναουτάκη, 6970727050, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.