Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Floral

Ολομόναχοι Μαζί Επειδή Ολομόναχοι Μαζί Επειδή

Το Floral συνεχίζει να υποδέχεται γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε live εμφανίσεις στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του στα Εξάρχεια. Από Τετάρτη 18/03 έως Κυριακή 28/03/2015.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ | ΤΕΤΑΡΤΗ 18/3 – ΚΥΡΙΑΚΗ 28/3

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/3: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑΡΗ: Ολομόναχοι ΜΑΖΙ Επειδή

Με αφορμή τα βιβλία τους «ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΖΙ» (Σμίλη 2014) και «ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΖΙ» (Απόπειρα 2012), αλλά και την κοινή πορεία των τελευταίων ετών, ο Σταύρος Σταυρόπουλος και η Μαρία Χρονιάρη συζητούν την ανθεκτικότητα του "Μαζί" στον κόσμο της λογοτεχνίας, όχι μόνο ως διακειμενική πηγή ή ένθετη ανταπόκριση μιας βασικής επιρροής, αλλά και ως μια παιγνιώδης άσκηση ύφους (για να θυμηθούμε τον Raymond Queneau) που αποβλέπει αφενός στην μείωση της απόστασης ανάμεσα σε δυο δημιουργούς διαφορετικής αφετηρίας, αλλά κοινής οπτικής, αφετέρου στην διάσωση της αμεσότητας σε ό,τι αφορά αυτό που βλέπουμε και αυτό που τελικά μπορούμε να εκφράσουμε.

Μια ανοιχτή συζήτηση για την λογοτεχνία, τον άνθρωπο και το διάστημα μεταξύ, με την ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.
Δύο διαφορετικά μέσα πρόσληψης της παντοδύναμης εικόνας - φράσης που όμως μπορούν να συγκλίνουν σε ένα ενιαίο και αδιαίρετο σώμα. Δύο βιβλία, δύο πρόσωπα.

Και το αδιαίρετο της γραφής.

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Μοσχάτο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, κριτικές, κείμενα συνεργαζόμενος με πολλές εφημερίδες και περιοδικά. Κυκλοφορούν 15 βιβλία του, πεζογραφίας και ποίησης.

Η Μαρία Χρονιάρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τηλεόραση, έκανε σεμινάρια σκηνοθεσίας και εργάστηκε ως οπερατέρ. Στο θέατρο έχει σκηνοθετήσει την παράσταση της ομάδας IlluminArti, Το ροκ που παίζουν τα μάτια σου, από το ομώνυμο βιβλίο του Σταύρου Σταυρόπουλου. Κυκλοφορούν τρία βιβλία της, πεζογραφίας και ποίησης.

Στις 20:00 | Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/3: HOT ORGANIC TRIO

Hot Organic Trio

Το Hot Organic Trio δημιουργήθηκε στο 2004 από τον Γιάννη Μόνο (Hammond B3 organist, φωνή & φυσαρμονικα), τον Μάκη Αμπλιανίτη (κιθάρα) και τον Ζαφείρη Τσινάλη (drums).

Σκοπός τους ήταν να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον ήχο του σόουλ τζαζ Hammond organ trio μετά τη δυναμική επιστροφή του θρυλικού Hammond B3 organ το 2000, κατι που αργοτερα ακολουθησαν αργοτερα και αλλοι στην Ελλαδα.

Το ρεπερτόριο περιλαμβάνει Jazz, Soul, Funk και Blues standards και θέματα από τη δεκαετία του '50, του '60 και του '70, τα οποία συνδυάζονται και με original δικες τους συνθέσεις.

Ο Γιάννης Μόνος εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή το 1985 ως Hammond organist και
ιδρυτής ή συνιδρυτής πολλών Blues και Soul συγκροτημάτων όπως JUGBAND BLUES, LOT, SAX-S, BLUES FAMILY, SCHOOLBUS και THE BLUES BUG.

Εμφανίστηκε σε συναυλίες δίπλα στους MICK TAYLOR (ex Rolling Stones, John Mayall Bluesbrakers), GUITAR SHORTY, SIDNEY (Guitar Crusher) SELBY, LOUISIANNA RED και ως opening act στους JOHN HAMMOND JUNIOR, EDDY.C.CAMPBELL, LUTHER ALLISON και άλλους.

Από το 2014 η σύνθεση αλλάζει και έτσι τη θέση του Μάκη Αμπλιανίτη παίρνει ο Απόστολος Λεβεντόπουλος στην κιθάρα και ο Βασίλης Πουσαίος στα τύμπανα.

Το Hot Organic Trio έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα clubs της Ελλάδας καθώς και σε Φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία.

HOT ORGANIC TRIO

  • YIANNIS MONOS : Hammond B3 organ, φωνή & φυσαρμονικα
  • APOSTOLOS LEVENTOPOULOS : Guitar
  • VASSILIS POUSAIOS : Drums

Guest: Kostis Vazouras : Baritone / Alto sax,Flute

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/3: ΕΚΜΕΚ

Ekmek

ΕΚΜΕΚ, το συγκρότημα που ξέρει να κατακτά το κοινό όπου κι αν εμφανίζεται, παρουσιάζει στο Floral ένα απρόβλεπτο πρόγραμμα με στόχο να συνδυάσει το παλιό και νέο προσωπικό της υλικό αλλά και να πειραματιστεί πάνω σε γνωστά και αγαπημένα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών της ελληνικής και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ταυτόχρονα οι ΕΚΜΕΚ κυκλοφορούν το δεύτερο σίνγκλ "Μέσα μου καίει μια φωτιά" απο το νέο τους άλμπουμ «Ο φυγάς» και ενδυναμώνουν την θέση τους ως μια απο τις σημαντικότερες έντεχνες προτάσεις στην δισκογραφία

Φώτο: Καρολίνα Τσιρογιάννη

Στις 22:00 | Είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 22/3: BAZAAR ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΑΙΑΚΩΝ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ & ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

Ετήσιο παζάρι του Κέντρου Αιγαιακών, Λαογραφικών & Μουσικολογικών Ερευνών (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.) και των εκδόσεών του στο βιβλιοπωλείο του Floral.

Σας περιμένουμε με πολύ μειωμένες τιμές σε δίσκους και βιβλία!

www.kalme.gr, τηλ: 210 2750844 / 697 2870 189, fb: Κέντρο Αιγαιακών Λαογραφικών & Μουσικολογικών Ερευνών

Είσοδος Ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/3: SOUL VIBRATORS

Soul Vibrators

Oι Soul Vibrators επανέρχονται στον αγαπημένο τους χώρο, το Floral και τινάζοντας τη σκόνη από τη χειμερία νάρκη, εγκαινιάζουν πανηγυρικά τις Γιορτές της Άνοιξης.
Από το rock n roll, 60's ballands σε Psych Rock και Garage, prom night καταστάσεις και juke box ατμόσφαιρα σε ένα παίξιμο που ξεχειλίζει ενέργεια και προκαλεί για χορό.
Έχουν ήδη εμφανισθεί στο 2ο Αγρομουσικό Φεστιβάλ στη Λακωνία και στην Aegeanale 2013 στις Κυκλάδες, στο Φεστιβάλ Ασέληνον στην Άμφισσα και στο κλείσιμο της 4ης Biennale Αθήνας "AGORA", καθώς και σε πολλές μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας.
Στα τέλη του 2013 εξέδωσαν μια εορταστική ηχογράφηση με 3 τραγούδια εμπνευσμένα από τις ημέρες των Χριστουγέννων, με τίτλο " Vibrators for Christmas - The Holy Release ", ενώ τον Οκτώβριο του 2014 εξέδωσαν την πρώτη ολοκληρωμένη mini- έκδοση με τέσσερα τραγούδια που ήδη διαγράφουν μια πορεία στο ζωντανό τους πρόγραμμα, με τίτλο "The Vibes are on - The 'Residence' release.

The soul vibrators

  • Δημήτρης Τάσαινας-φωνή
  • Αλέξανδρος Καραδήμος -Ηλεκτρική κιθάρα
  • Δημήτρης Γρηγοριάδης -Τύμπανα
  • Παύλος Μαραγκός-Ηλεκτρικό μπάσο
  • Χρήστος Σπηλιόπουλος-Τρομπόνι

Poster by Illustrated Birds
(Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

www.facebook.com/TheSoulVbrtrs
https://soundcloud.com/thesoulvibrators
https://www.youtube.com/user/thesoulvibrators
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στις 22:00 | Είσοδος 3€

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/3: BOOGIE SINNERS

Boogie Sinners

To Floral υποδέχεται τους Boogie Sinners!
To ''νέο αίμα'' της Rhythm & Blues στην Ελλάδα, θα βρίσκεται στο χόρο του Floral για να σας γκρουβάρει με Rock n roll, funky & blues συνθέσεις από τον πρώτο τους δίσκο αλλά και με ''αθάνατες'' διασκευές από Chuck Berry...Jerry Lee Lewis...Muddy Waters...Maceo Parker!
Μοναδική ενέργεια και δυνατές δόσεις rockin' blues από το Θοδωρή Αλεξίου και τη παρέα του!
Kαι όπως λέει και o killer.. Jerry Lee.... ''Come on over...... Whole lotta shakin' going on!''

Οι Boogie Sinners είναι:

  • Κιθάρα/Φωνή: Θοδωρής Αλεξίου
  • Φυσαρμόνικα: Κώστας Τενέζος
  • Μπάσσο: Δημήτρης Γεωργόπουλος
  • Τύμπανα: Γιάννης Δημουλάς

Short Bio:
*Inducted at the BLUES HALL OF FAME (01/06/14)
*Peace & Friendship Stadium's Annual Athens Beer Festival (3 times)
*1st Zakynthos Blues Rock Festival (When Blues Meets Rock)
*1st Crescent Blues Festival at Veikos open theater, Athens
*Half Note Jazz Club
*Badminton Theater
*Athina Live Club
* Amaliada's Christmas Festival 2014, Greece.

Στις 22:00 | Είσοδος 4€

FLORAL:
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τ: 210 3800070 / www.floralcafe.gr

www.facebook.com/floral.exarhia
www.twitter.com/FloralExarhia
www.instagram.com/FloralExarchia
www.youtube.com/FloralExarchia