Εβδομάδα δράσης των νέων σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014

Εβδομάδα δράσης με τίτλο «Οι νέοι καλλιεργούν για τα δικαιώματά τους», που διοργανώνει η ομάδα της «Αντιγόνης» σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, από τις 26 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2014.

Δημόσια τράπεζα σπόρων θα δημιουργηθεί σε πάρκο της Νέας Παραλίας, που θα καλλιεργήσει ομάδα νέων με πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Αντιγόνη - Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» και της Θεσσαλονίκης - Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.

ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Στην πρώτη φάση της δράσης, νέοι και νέες ηλικίας 18 -35 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων συνολικής διάρκειας 20 ωρών (4 ώρες / εργαστήριο) με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον.

Οι επιμέρους θεματικές ενότητες των εργαστηρίων είναι οι εξής:
• περιβάλλον και δικαίωμα στη ζωή
• δικαίωμα σε τροφή και νερό
• φτώχεια και περιβάλλον
• ανάληψη δράσης για την κοινωνία και το περιβάλλον

Τις δύο επόμενες μέρες (31 Μαΐου – 1 Ιουνίου), οι νέοι θα πάρουν μέρος σε διήμερο κηπουρικής που θα πραγματοποιηθεί σε πάρκο της Νέας Παραλίας με στόχο την καλλιέργειά του για τη δημιουργία δωρεάν δημόσιας τράπεζας σπόρων.
Τα εργαστήρια του πρώτου κύκλου (ανθρώπινα δικαιώματα και περιβάλλον) θα πραγματοποιούνται σε χώρο συναντήσεων στην οδό Πτολεμαίων 29Α στον 6ο όροφο.
Μέσα από τις δραστηριότητες μη τυπικής εκπαίδευσης των εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες στην εβδομάδα δράσης θα έχουν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος για την ανθρώπινη ζωή και να κινητοποιηθούν για την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου σε θέματα κοινωνικής οικολογίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το διήμερο οικοκηπουρικής που θα διοργανωθεί στη συνέχεια, αποτελεί μία καλή ευκαιρία για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων της πόλης οι οποίοι παρακινούνται να αναλάβουν συλλογική δράση για τη βελτίωση του κοινού τους περιβάλλοντος.

Δηλώσεις συμμετοχής στα mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να ξεπερνά τα 25 άτομα.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2310.285.688, καθημερινά 10.00 - 18.00.